ĐACI OŠ JOVAN POPOVIĆ" U SREMSKOJ MITROVICI RADE HUMANU STVAR: Podrška i pomoć Udruženju "Čepom do osmeha"

Lj.P.

06. 06. 2023. u 17:16

UČENICI osnovne škole "Jovan Popović" u Sremskoj Mitrovici, danas su prisustvovali ekološkoj radionici u organizaciji novosadskog Udruženja "Čepom do osmeha".

ЂАЦИ ОШ  ЈОВАН ПОПОВИЋ У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ РАДЕ ХУМАНУ СТВАР: Подршка и помоћ Удружењу Чепом до осмеха

FOTO: čepom do osmeha

Znatiželjom, interesantnim pitanjima, iskreno su pokazali rešenost da budu podrška i pomoćnici u sakupljanju čepova, i potvrdili da je reč o dobroj i humanoj stvari. Neizostavni deo radionice bilo je i slaganje mozaika od  plastičnih čepova. Radionicu je podržala Gradska uprava za kulturu Grada Sremska Mitrovica.

Udruženje "Čepom do osmeha - Sremska Mitrovica" bavi se sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju u celoj Srbiji. U sklopu aktivnosti, udruženje organizuje i radionice za najmlađe sugrađane o pitanjima zaštite životne sredine, inkliziji, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom.

Kroz ove radionice mališani upoznaju i drugare kojima su do sada zajedničkim snagama, prikupljanjem plastičnih čepova, pomogli, upoznaju se osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac, ipak, svojim izborima i svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na naš eko sistem, a ima mogućnost da ga unapredi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)