RENOVIRAJU SE BICIKLISTIČKE STAZE U NOVOM SADU: Počeli radovi u Futoškoj ulici

S.B.

06. 06. 2023. u 10:44

U OKVIRU rekonstrukcije pešačkih i biciklističkih staza na Futoškom putu i u Futoškoj ulici, koja je urađena prošle godine, Grad Novi Sad je danas pristupio uređenju biciklističkih staza na preostalom delu, od Ulice Antona Čehova do Bulevara oslobođenja i na deonici od Ulice Braće Ribnikar do Bulevara oslobođenja, u dužini od 4,3 kilometra.

РЕНОВИРАЈУ СЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ У НОВОМ САДУ: Почели радови у Футошкој улици

Pres služba grada

Reč je o radovima u skladu sa Programom održavanja objekata putne privrede i obuhvataju uređenje obostranih biciklističkih staza, kako bi se biciklistima omogućila sigurna i bezbedna vožnja duž kompletnog Futoškog puta. Vrednost tih radova je 18 miliona dinara.

Grad kontinuirano ulaže sredstva u proširenje mreže biciklističkog saobraćaja, koja se trenutno u Novom Sadu rasprostire na oko 100 kilometara. U prethodnih 10 godina izdvojeno je 954,5 miliona dinara za uređenje 67,9 kilometara biciklističkih staza, od čega je izgrađeno 54,8 novih, a kroz tekuće održavanje uređen 13,1 kilometar postojećih biciklističkih staza.

Tokom prošle godine izvedeni su radovi na rekonstrukciji pešačkih i biciklističkih staza na Futoškom putu i u Futoškoj ulici, u dužini od 4,3 kilometra na deonici od Bulevara patrijarha Pavla do Ulice Antona Čehova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru