VRANJE PROSLAVILO GRADSKU SLAVU, DUHOVSKI PONEDELJAK: Zajedno okupljeni oko iste vere i istog krsta

Дејан Ристић
Dejan Ristić

05. 06. 2023. u 12:49

SVETOM arhijerejskom liturgijom u hramu Svete Trojice i litijama centralnim gradskim ulicama, u Vrnju je obeležena hramovna i i gradska slava, Duhovski ponedeljak.

ВРАЊЕ ПРОСЛАВИЛО ГРАДСКУ СЛАВУ, ДУХОВСКИ ПОНЕДЕЉАК: Заједно окупљени око исте вере и истог крста

D. Ristić

Nakon liturgije, centralnim gradskim ulicama krenule su litije, koje su predvodili episkop Vranjski Pahomije i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković. Nakon povratka u portu hrama Svete Trojice, izvršeno je rezanje slavskog kolača, nakon čega su se okupljenima obratili episkop vranjski i gradonačelnik Vranja, koji je istakao da su svi zajedno okupljeni oko iste vere i istog krsta, u molitvi Svetoj Trojici za spasenje i zdravlje svih građana, kao i za progres naše lokalne zajednice, u svim oblastima.

Ovogodišnja kuma gradske slave, profesorka matematike Gordana Jovanović, predala je kumstvo Oliveri Đorđević, prefesorki srpskog jezika i književnosti i predsednici Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije od 1912. do 1918. godine.

Na kraju svečanosti, priređen je kulturno-umetnički program i trpeza ljubavi za sve prisutne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade