„KNJIŽEVNOST ZA DECU U NAUCI I NASTAVI“: Osmi naučni skup u Jagodini (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

02. 06. 2023. u 18:15

Osmi naučni skup „Književnost za decu u nauci i nastavi“ Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini okupio je tridesetak istraživača, profesora, učitelja i vaspitača iz Srbije, Crne Gore i Bosne Hercegovine, dok su se istraživači iz inostranstva u rad uključili putem interneta.

„KЊИЖЕВНОСТ ЗА ДЕЦУ У НАУЦИ И НАСТАВИ“: Осми научни скуп у Јагодини  (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

-Cilj skupa bio je da okupi najznačajnije autore, istraživače, profesore sa fakulteta, visokih škola i sve druge zainteresovane ljude koji se bave proučavanjem književnosti i to, pre svega, sa teorijskog aspekta proučavanja književnosti i metodičkog proučavanja književnosti, odnosno književnost u funkciji nastavne interpretacije u osnovnoj školi i u predškolskim ustanovama. Književnost za decu bio je tema kojom se bavio ovaj naučni skup –ocenio je Branko Ilić, docent na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

On je dodao da je naučni skup značajan za sve one koji rade u neposrednoj nastavi sa svim generacijama mladih ljudi. Naučni skup je i ove godine bio podeljen na nekoliko sekcija. Jedna od njih, omaž Peđi Trajkoviću, bila je posebna. Trajković je jedan od značajnijih autora moderne srpske književnosti za decu koji je, inače, Jagodinac.

Tokom ovogodišnjeg naučnog skupa, Aleksandar Jelenić i Predrag Jovanović izveli su segment iz predstave „Bedemi ćirilice“. Sastavni deo programa ovogodišnjeg naučnog skupa bila je i promocija knjige Peđe Trajkovića koja nosi naziv „Bajka o Slovima na struju“, a koja je organizovana u čast dva jubileja: 125 godina obrazovanja učitelja u Jagodini i 30 godina postojanja i rada Fakulteta pedagoških nauka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere