BRAVO ZA "TUR DE FRUŠKA": U Vrdniku otvorena prva od pet stanica za punjenje električnih bicikala

J. LEMAJIĆ

23. 05. 2023. u 07:09

NESVAKIDAŠNjA sportska manifestacija "Tur de Fruška" okupio je oko 1.000 biciklista i trkača svih generacija, a za što bolje uslove za takmičenje pobrinuli su se Pokrajinska vlada i jedan novootvoreni hotelski lanac na Fruškoj gori, zahvaljujući kojima je u Vrdniku otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala u Srbiji.

БРАВО ЗА ТУР ДЕ ФРУШКА: У Врднику отворена  прва од пет станица за пуњење електричних бицикала

foto: J.L.

Na stazama Fruške Gore biće postavljeno još četiri.

-Od izuzetnog značaja je to što smo ovo mesto „osvojili“ za sport i biciklizam i na taj način  trasirali put kuda Vrdnik i Fruška Gora treba da idu a to je prema ekološkom turizmu, zdravom načinu života, sportu, rekreaciji – istakao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.  - Mnogi sadržaji koje pripremamo su na izvestan način podstaknuti radom manifestacije „Tur de Fruška“ , a to su uređenje staze na Stražilovu prema spomeniku Branku Radičeviću, uređenje vidikovca u jednom delu  Fruške gore. Zajedno sa Ministarstvom turizma pristupićemo uređenju Vizitorskog centra na Iriškom vencu, gde ćemo na jednom mestu imati informacije o potencijalima cele Fruške Gore.  Nastavićemo sa razvojem saobraćajne infrastrukture,  uredili smo kompletan Partizanski put, što je posebno važno za bicikliste, a od Vrdničke kule do Vrdnika ćemo zajedno sa Vladom Srbije urediti ceo potez.

Mogućnost da napune bicikle i dvotočkašima obiđu Frušku Goru i upoznaju njene čari mnogi su odmah iskoristili i oprobali se u nekoj od trka.

-Neke staze koje ne možemo da prođemo običnim biciklom, možemo električnim, a sigurna mogućnost za napajanje je dragocena – kažu  Zorana Počai i Stefan Ćalić.

Oni i još oko hiljadu sportista i rekreativaca nadmetali su se  u MTB maratonu, E-bajk trci, Trejl trci – Osvajanje Vrdničke kule, Eliminator trci, trci „Mlade nade“ i dečjoj trci „Gas-gas“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)