KILOMETRI KANALIZACIONE MREŽE: Najveći infrastrukturni projekat u opštini Svilajnac

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 05. 2023. u 10:00

SVILAJNAC je jedna od opština koja će dobiti najviše kilometara novoizgrađene kanalizacione mreže kao deo projekta "Čista Srbija".

КИЛОМЕТРИ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ: Највећи инфраструктурни пројекат у општини Свилајнац

Foto:SO Svilajnac

Ugovorom koji je lokalna samouprava potpisala sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i  infrastrukture i jednom kineskom kompanijom označen je početak prve faze izgradnje kanalizacionog sistema na teritoriji ove opštine . U  prvoj fazi radiće se kanalizaciona mreža u Kušiljevu, Sedlaru, Subotici i Troponju.

U ova četiri sela biće izgrađena gotovo 72 kilometra kanalizacione mreže, a vrednost radova je oko 30 miliona evra. Do kraja godine, kako je najavio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, biće potpisan aneks i za drugu fazu izgradnje kanalizacione mreže, čija je vrednost oko 40 miliona evra. Ovo će biti najveći infrastrukturni projekat u istoriji opštine Svilajnac.

- Kada se završe obe faze, Svilajnac će među opštinama dobiti najviše kilometara novoizgrađene kanalizacione mreže. Svilajnac je jedna od osam opština i gradova koja je potpisala anekse ugovora u okviru projekta "Čista Srbija" za izgradnju kanalizacione mreže, koji se realizuje uz podršku kineske Vlade i kineske kompnije CRBC – rekao je ministar Vesić i dodao da će do kraja godine biti završena i rekonstrukcija visećeg mosta u selu Vojska.

Foto:SO Svilajnac

Potpisivanje ugovora za kanalizacionu mrežu

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović ocenio je da će projekat izgradnje kanalizacione mreže značajno poboljšati životnu sredinu, ali i standard ljudi, jer će po njegovom završetku više od  70 odsto stanovništva opštine Svilajnac dobiti mogućnost da se priključi na kanalizacionu mrežu. U okviru projekta biće izgrađeno i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)