„HUMANITARNI PONEDELJAK“ NA „ŠTRANDU“ ZA DIMITRIJA STANKOVIĆA : Nastavlja se akcija na novosadskom kupalištu

Novosti onlajn

12. 05. 2023. u 13:37

U PONEDELjAK, 15. maja, akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskom kupalištu „Štrand“, namenjen je Dimitriju Stankoviću, devetogodišnjem dečaku.

„ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК“ НА „ШТРАНДУ“ ЗА ДИМИТРИЈА СТАНКОВИЋА : Наставља се акција на новосадском купалишту

N.Karlić

Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima.

Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije „Štranda“ od 8 do 19 časova.

- Dimitrije je dečak koji ima devet godina, a sa dve i po godine roditelji se prvi put susreću sa dijagnozom disharmoničnog razvoja sa elementima autizma. Na poslednjem magnetu konstatuju mu se i oštećenja mozga kao i urođena anomalija na mozgu što dodatno otežava njegovo stanje. Pre dve godine kreće kod neurologa koji mu je prepisao suplemente, koji su pokazali pozitivne rezultate i neophodno je nastaviti sa terapijom. Takođe, preporučen je i nastavak genetskih analiza, kako bi se došlo do nekih novih saznanja vezano za njegovo trenutno stanje. Pored toga potrebni su mu dodatni defektološki i logopedski tretmani. Novac koji će se prikupljati potreban je za suplemente, dodatnu dijagnostiku kao i defektološke i logopedske tretmane - kažu organizatori humanitarne akcije na „Štrandu“ i ujedno obaveštavaju Novosađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti i predati na glavnu blagajnu „Štranda“.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?