ZNAČAJ RAZVOJA VOJNOG SPORTA: U Novom Sadu održani sportski susreti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

S.B.

09. 05. 2023. u 14:35

SPORTSKIM susretima ekipa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, održanim danas u „Spens-u“, pod sloganom „Prijateljstvo kroz sport“, obeležen je jubilej, 20 godina članstva Republike Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove- CISM.

ЗНАЧАЈ РАЗВОЈА ВОЈНОГ СПОРТА: У Новом Саду одржани спортски сусрети Министарства одбране и Војске Србије

Pres sluzba pokrajinske vlade

Smotru više od 130 takmičara, pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, Garde, Vojne akademije 1 i Vojne akademije 2, otvorili su Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i potpukovnik, doc. dr Negovan Ivanković, šef Delegacije Republike Srbije pri CISM.

Oni su u prvi plan istakli značaj razvoja vojnog sporta, zdravog načina života i posebno naglasili uspešnu saradnju Ministarstva odbrane i sportskih institucija u Srbiji i Vojvodini.

- Već dve decenije na najbolji način predstavljate našu zemlju u svetu, i siguran sam da ćete to činiti i u narednom godinama i pobeđivati na svim sportskim manifestacijama. Drago mi je što imamo priliku da u okviru takmičenja vidimo ekipu u basketu tri na tri, jer je Novi Sad najpoznatiji grad u tom sportu u celom svetu- rekao je Basta.

Potpukovnik doc. dr Negovan Ivanković, istakao je da se sportskim susretima najbolje način predstavljaju psihofizičke sposobnosti pripadnika naše vojske, koji na međunarodnom polju, u svim oblastima, dostojno reprezentuju čast i ugled Vojske Srbije.

Tom prilikom, takođe, uručene su povelje i zahvalnice Delegacije Republike Srbije pri CISM Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta, Fudbalskom savezu Novog Sada,“ Spens-u“, Džudo klubu Slavija i fotoreporteru Mikiju Antiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)