KNJIGE ŽALOSTI U KRUŠEVCU,TRSTENIKU: Ostavljaju se potresne poruke, svi su uz porodice žrtava

S.BABOVIĆ

05. 05. 2023. u 17:36

KNjIGE žalosti otvorene su u Kruševcu i Trsteniku, gde ljudi od jutros ostavljaju potresne poruke podrške porodicama nastradale dece i čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

КЊИГЕ ЖАЛОСТИ У КРУШЕВЦУ,ТРСТЕНИКУ: Остављају се потресне поруке, сви су уз породице жртава

FOTO: Novosti

- U ime opštine Trstenik i u svoje lično ime izražavam najdublje saučešće porodicama tragično nastradalih nevinih žrtava u stravučnom masakru. Bol,tuga i neverica, zaledili su nas i ne postoje reči utehe jer su izgubljeni životi ne mogu vratiti. Ostaje nada da se ovakva užasna tragedija više nikada nikome neće ponoviti - zapisala je u Knjizi žalosti u Trsteniku, Milena Turk, predsednica ove opštine.

Časlav Popović, načelnik Opštinske uprave ostavio je poruku podrške porodiacama poginulih i zapisao da nam ostaje samo da "sa porodicama žrtava zajedno lečimo bol i tugu".

Knjiga žalosti otvorena povodom tragično stradalih osam učenika i čuvara škole u holu Opštinske uprave u Trsteniku biće otvorena i u naredna dva dana od 9 do 17 sati. U holu zgrade Gradske uprave Kruševac,građani se mogu upisati sve do kraja trajanja trodnevne žalosti, od 8 do 20 časova.

Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, juče je poslala telegram saučešća.

- Ostaje nam samo dana da se ovakva užasna tragedija neće dogoditi više nikome i nikada-zapisala je gradonačelnica Jasmina Palurović.

Sinoć je više od 200 kruševačkih đaka, najviše srednjoškolaca, upalilo sveće kod Spomenika kosovskim junacima u centru grada. Sveće su upalili i brojni građani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije