TRAŽI SE PROSTOR ZA MLADE TALENTE: Gradska uprava Vranja raspisala javni poziv za zakup

Дејан Ристић
Dejan Ristić

29. 04. 2023. u 18:00

MUZIČKA škola „Stevan Mokranjac“ u Vranju već duže vreme ima problem sa odvijanjem nastave zbog prebukiranosti prostora.

ТРАЖИ СЕ ПРОСТОР ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ: Градска управа Врања расписала јавни позив за закуп

D. Ristić

 Kako bi talentovana decu koja nižu uspehe imala bolje uslove za rad, Gradska uprava je raspisala javni poziv za zakup dodatnih prostorija.

Muzička škola „Stevan Mokranjac“ u Vranju je počela sa radom u postojećem objektu u ulici Bore Stankovića 1979. godine. Nekadašnja kuća Jovana Stevanovića Čaplje, industrijalca i fabrikanta je sagrađena s početka 20. veka i spada u red reprezentativnih gradskih objekata.

U međuvremenu, grad je udvostručio broj stanovnika i ovo lepo zdanje već duže vreme ne zadovoljava potrebe savremene nastave. Bilo je pokušaja da se časovi organizuju u drugim školama, međutim, to se pokazalo nepraktičnim, tako da je postojala opasnost od osipanja učenika, rekla je zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović.

Prema uslovima javnog poziva, Grad Vranje, kao osnivač škole traži prostor od 200 do 300 kvadratnih metara, a zakup će biti oročen na 5 godina.

- Ideja je, a to je i uslov javnog poziva, da taj novi prostor bude u neposrednoj blizini ili okruženju Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, zato što je teoretska nastava i praktična nastava iz instrumenata vezana – precizira zamenica gradonačelnika.

Trenutno, nastavnici sa polaznicima škole rade i subotom, a neretko se časovi drže i u večernjim satima, što predstavlja opterećenje i za školsko osoblje, ali i za učenike i njihove roditelje. 

Muzička škola ima i hor koji godinama niže uspehe i nastupa na festivalima i manifestacijama u gradu i van njega, a u prostorijama škole od prošle godine vežba i Gradski mešoviti hor sa ambicioznim planovima za budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!