PETI VASKRŠNJI KONCERT: FPN u Jagodini (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

27. 04. 2023. u 12:57

VASKRŠNjI koncert hora i orkestra Fakulteta pedagoških nauka iz Jagodine održan je sinoć u sali Kulturnog centra u Jagodini koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta.

ПЕТИ ВАСKРШЊИ KОНЦЕРТ: ФПН у Јагодини (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Na repertoaru bila je duhovna muzika, obrade narodnih pesama i filmska muzika. Specijalni gosti koncerta bila su deca Predškolske ustanove “Pionir”, koja su izvela pesmu “Molimo za finu tišinu” Ljubivoja Ršumovića, kao i učenici Muzičke škole “Vladimir Đorđević” Stefan Dugalić, koji je svirao na fruli i saksofonu, i vokal Danica Đokić.

Koncert, koji je pokazao da fakultet ne samo da obrazuje vrsne učitelje i vaspitače, već i neguje srpsku tradicionalnu muziku i stvaralaštvo, deo je obeležavanja velikih jubileja fakulteta - 125 godina obrazovanja učitelja u Jagodini i 30 godina rada fakulteta.

- Ovo je jedna od najstarijih učiteljskih škola u zemlji i sigurno jedna od najprestižnijih o čemu govori mnogo naših dokumenata i svedočenja đaka i istoričara pedagogije. Ovo je škola koja radi u kontinuitetu od 1898. godine, sa malom pauzom samo za vreme Velikog rata kada je bila pretvorena u vojnu bolnicu. Od završetka Velikog rata do danas izlaze nove i nove generacije učitelja, a od 2005. godine i vaspitača. Ponosni smo na ovaj ljubilej, na našu tradiciju iz koje učimo, a na ovaj način šaljemo poruke kako se ona proslavlja – rekla je dekan fakulteta prof. dr Violeta Jovanović.

Povodom značajnih jubileja, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini tokom godine organizovaće niz aktivnosti, poput izložbi, koncerata i naučnih skupova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove