KADA BI KNJIGE PROGOVORILE: Svetski dan knjige i autorskih prava obeležen u kraljevačkoj biblioteci

G. ĆIROVIĆ

25. 04. 2023. u 16:01

PROGRAM „Kada bi knjige progovorile“ koji su pripremili i priredili učenici četiri kraljevačke osnovne škole, u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu na prigodan način obeležen je Svetski dan knjige i autorskih prava.

КАДА БИ КЊИГЕ ПРОГОВОРИЛЕ: Светски дан књиге и ауторских права обележен у краљевачкој библиотеци

I.Spasojević

Ovom prilikom, najpre su đaci OŠ „Jovan Cvijić“ prisutne upoznali sa istorijom knjige i slovenskog pisma, a potom su njihovi vršnjaci iz „Četvrtog kraljevačkog bataljona“ otkrili, kada bi progovorile, šta bi neke od knjiga mogle da ispričaju.

I.Spasojević

 

U nastavku kolažnog programa, učenici OŠ „Dimitrije Tucović“ su dramakim prikazom predstavili dečaka koji želi da postane pisac, a zatim su đaci „Svetozara Markovića“ recitovali pesme Pere Zupca, Vlade Stojiljkovića i Brane Crnčevića. Priča o knjizi završena je pesmom Peđe Trajkovića „Kad knjige budu u modi”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024