SMOTRA PASA SVIH RASA: U Kraljevu održana 22. Nacionalna kinološka izložba

G. ĆIROVIĆ

24. 04. 2023. u 10:47

Tradicionalna, 22. po redu Nacionalna izložba pasa svih rasa održana je minulog vikenda u parku kod spomenika „Otpora i pobede“ u Kraljevu.

СМОТРА ПАСА СВИХ РАСА: У Краљеву одржана 22. Национална кинолошка изложба

GU u Kraljevu

U organizaciji ovdašnjeg Kinološkog društva, uz podršku Kinološkog saveza Srbije, na ovoj manifestaciji učestvovalo je oko 370 izlagača iz svih krajeva Srbije, kao i iz Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Poljske i Grčke, a upriličena je i Specijalizovana izložba za džek rasel terijere i američke stafordske terijere.

GU u Kraljevu

 

- Od osnivanja 1967. godine, kraljevačko Kinološko društvo bilo je organizator velikog broja domaćih i međunarodnih izložbi pasa svih rasa, specijalizovanih izložbi, kao i utakmica lovnih pasa - kaže predsednik Kinološkog društva Kraljevo Dušan Belčević. - Na ovoj izložbi, mogućnost izlaganja imali su svi rasni psi koji imaju rodovnik izdat od republičkog Kinološkog saveza ili od zvaničnih inostranih kinoloških organizacija.

GU u Kraljevu

 

Ovom prilikom, psi su takmičili i ukupno devet kategorija, od takozvanog bebi razereda (uzrast od 3 do 6 meseci), preko parova i odgajivačke grupe, pa sve do razreda šampiona meću kojima su psi koji imaju titule nacionalnog ili internacionanog prvaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)