GOSTI IVANJICE: Pet stotina dece sa KiM u školi plivanja u ovom gradu

D. Z.

19. 04. 2023. u 14:22

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju je u saradnji sa Opštinom Ivanjica i ove godine organizovala školu plivanja i boravak za čak pet stotina dece iz socijalno ugroženih porodica sa prostora KiM u ovom gradu.

ГОСТИ ИВАЊИЦЕ: Пет стотина деце са КиМ у школи пливања у овом граду

FOTO KANCELARIJA ZA KIM

Deca su, kako se navodi u saopštenju za javnost Kancelarije za KiM, podeljena u više grupa, a smenjivaće se na nedelju dana.

-Tokom boravka u Ivanjici, mališanima su uz školu plivanja organizovane i druge zabavno-edukativne aktivnosti i radionice –istakla je pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov dodajući da Kancelarija ulaže značajna sredstva i sprovodi niz aktivnosti kako bi našoj omladini sa Kosmeta obogatila školske dane. - Trudimo se da našoj deci sa KiM ulepšamo detinjstvo. Ponosni smo na činjenicu da smo samo od prošle godine obezbedili putovanja za više od 2.000 dece školskog uzrasta sa Kosmeta.

Na svakom od ovih putovanja oni se usavršavaju, razvijaju kako fizičke, tako i društvene sposobnosti i kroz interakciju sa svojim vršnjacima stvaraju uspomene za čitav život, uče se zdravim stilovima života i novim veštinama.

- Njihova radost i osmeh su jasan signal da činimo dobre stvari za njih – navodi Miladinov i napominje da će Kancelarije i u budućnosti još snažnije podržavati naše mlade sa prostora KOsova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!