PODMLAĐUJU BOROVU ŠUMU: "Pluća" Jagodine bogatija za 31 sadnicu (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

18. 04. 2023. u 15:25

Udruženje “Akcijaši i volonteri Jagodine'' na „Ruskom groblju“ zasadili 31 sadnicu borića.

ПОДМЛАЂУЈУ БОРОВУ ШУМУ: Плућа Јагодине богатија за 31 садницу (ФОТО)

Foto:Z. Gligorijević

U nedavnoj akciji pošumljavanja „Ruskog groblja“, koje Jagodinci smatraju „plućima grada“, učestvovala su 23 nekadašnja akcijaša, a sada veterana, kao i nekolicina volontera. Vreme ih je poslužilo, pa su boriće zasadili za dva sata.

-Nismo se nadali ovakvom odzivu članova, a najviše me je obradovalo što je od devet članova Upravnog odbora bilo nas sedmoro, na čelu sa predsednicom Lidijom Voh – kaže Dejan Novaković, član Upravnog odbora Udruženja “Akcijaši i volonteri Jagodine’’.

On dodaje da će sledeća aktivnost biti odlazak u Pirot, gde će obeležiti 40 godina od kako je na toj Saveznoj omladinskoj radnoj akciji učestvovala brigada “Moša Pijade’’ iz tadašnjeg Svetozareva, današnje Jagodine. Slede i pripreme za organizovanja trećeg Međunarodnog skupa brigadira, sredinom jula, koji će od ove godine nositi naziv “Dobrica Bata Veselinović’’, koji od prošle jeseni nije više sa nama, a koji je bio jedan od najaktivnijih u udruženju.

Foto:Z. Gligorijević

-Kako tokom naših akcija i druženja vlada lepa, drugarska atmosfera, sve je više mladih koji se priključuju našem udruženju. Tako ćemo zajedničkim snagama doprineti ulepšavanju i očuvanju životne sredine, a ujedno i podizanju svesti naših sugrađana svih generacija o potrebi očuvanja životne sredine – dodao je Novaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?