BIO JE NAJMLAĐI SPECIJALISTA U SRBIJI: U Loznici sahranjen čuveni dr Isaković

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

17. 04. 2023. u 18:02

Na Gradskom groblju u Loznici danas je sahranjen ovdašnji vrhunski očni lekar, dr Milivoje Isaković (75).

БИО ЈЕ НАЈМЛАЂИ СПЕЦИЈАЛИСТА У СРБИЈИ: У Лозници сахрањен чувени др Исаковић

foto.V Mitrić

Osim kao oftalmologa, bio je zapažen i kao rukovodilac, od načelnika odeljenja do predsednika Upravnog odbora ZC "Dr Milenko Marin“ i član Gradskog veća grada Loznica.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu pre 50 godina, Kao najmlađi specijalista u Srbiji, obavio je specijalizaciju iz oblasti očne bolesti. Stručno se usavršavao na Očnoj klinici Medicinskog fakulteta u Bonu i Očnoj klinici u Roterdamu. Bio je član ORBIS-ove ekipa pri Ujedinjenim nacijama na Malti. Bio je i predsednik Podružnice Srpskog lekarskog društva, a odlikovan je Poveljeom "Dr Laza Lazarević“ za unapređenje i doprinos i očuvanju narodnog zdravlja.

Milivoje i njegov brat dr Milan Isaković, znameniti ovdašnji lekar-ginekolog, narodni dobrotvor, koji je, znatno ranije preminuo, potiču iz časne porodice iz Donjeg Dobrića, kod Loznica, kraj Jadra. Kao i brat, čitav život, osim u ordinaciji i operacionoj sali, posvetio je radu za dobrobit ovdašnjih ljudi u svakom pogledu. Ostaće upamćen kao odličan stručnjak u poslu, ali i kao tih, umerene, odmeren i drag, ne samo srodnik, već i poznanik i sugrađanin.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna