TRAŽE SMENU PREDSEDNIKA OPŠTINE Miljanić: U svom radu vodim se transparentnošću

Z. Rajić

08. 04. 2023. u 23:43

TRINAEST od ukupno 37 odbornika u Kuli podnelo je zahtev za smenu predsednika Opštine Damjana Miljanića, o čemu će se odlučivati na sednici SO 13. aprila

ТРАЖЕ СМЕНУ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ Миљанић: У свом раду водим се транспарентношћу

foto T. Tamaš

 Trinaest od ukupno 37 odbornika u Kuli podnelo je zahtev za smenu predsednika Opštine Damjana Miljanića, o čemu će se odlučivati na sednici SO 13. aprila. Miljanićevo razrešenje zatražila su četiri odbornika GG „Kritična masa – Za pobedu“, isto toliko iz GG „Kuljani i naš grad – Ujedinjeni za pobedu Kule“, tri predstavnika „Zajednice Srba“ i dva iz koalicije „Dosta je bilo, Suverenisti, Ruska stranka i Narodna stranka“. Njihov zahtev utemeljen je na odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi, prema kojoj „predsednik opštine može biti razrešen pre isteka vremena na koje je biran, na obrazložen predlog najmanje trećine odbornika“.

   - Osnovi za razrešenje su brojni – prekoračenje zakonskog roka za donošenje budžeta, izbegavanje javnih rasprava, uništavanje i ekonomsko razaranje opštine i drugo. Povod da skupština raspravlja o predlogu 13 opozicionih odbornika je kontinuitet loše vladavine, proklamerstva i brojnih zloupotreba – obrazloženo je zašto bi Miljanić trebalo da bude smenjen.

NOVI PREDLOG NE

PRE ŠEST MESECI

   U kulskoj skupštini apsolutnu prevagu ima SNS sa 19 odbornika. Podršku im daju dva predstavnika SVM, a tri odbornika SPS insistiraju na tome da nisu deo lokalne vlasti. Ako skupština (tajnim glasanjem) ne razreši predsednika Opštine, odbornicima koji su to inicirali zakon ne dopušta da novi takav predlog podnesu u narednih šest meseci.    

   Miljanić je, komentarišući zahtev opozicije za njegov opoziv, istakao da je sednica lokalnog parlamenta povodom toga zakazana u najkraćem mogućem roku.

   - U svom radu vodim se transparentnošću, naročito kada je reč o razgovorima i komunikaciji sa građanima, uzevši u obzir da i lično odgovaram na pitanja, kao i putem mejla. Na sednicama SO, na kojima nisam obavezan da budem sem kad se brani budžet, uglavnom sam prisutan i tamo aktivno učestvujem i odgovaram na sva pitanja. Odbornicima opozicije sam više puta i pismeno odgovarao. Dva puta nedeljno su termini za razgovor sa građanima, a oni su dobrodošli i mimo toga ako je problem moguće rešiti istog dana – rekao je Miljanić, koji je odnedavno i predsednik OO SNS.

   Opozicioni odbornici su u novembru prošle godine, takođe sa 13 potpisa, tražili smenu predsednika SO Velibora Milojičića i njegovog zamenika Mihajla Paša, ali za to nisu uspeli da pridobiju skupštinsku većinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NOVI KRUG IDEJA: Kompanija Mozzart pokreće treći ciklus startap programa Univerzum