ZA BOLJE ZDRAVLJE CELE VOJVODINE: Pokrajinska vlada ulaže dve milijarde u opremanje 70 zdravstvenih ustanova

J. S.

06. 04. 2023. u 06:30

OKO dve milijarde dinara biće uloženo u finansiranje i sufinansiranje izgradnje, održavanje i opremanja 70 zdravstvenih ustanova u AP Vojvodini – najavio je juče predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom uručenja ugovora predstavnicima tih ustanova, naglašavajući da je to nastavak kontinuiranog ulaganja u sve zdravstvene institucije, što je jedan od prioriteta Pokrajinske vlade od 2016.godine kada je konstituisana

ЗА БОЉЕ ЗДРАВЉЕ ЦЕЛЕ ВОЈВОДИНЕ: Покрајинска влада улаже две милијарде у опремање 70 здравствених установа

Pokrajinska vlada

Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine usmereno je ukupno 371,7 miliona dinara za nabavku, ultrazvučnog aparata premijum klase, softversku i hardversku nadogradnju sistema magnetne rezonance za Centar za radiologiju, kao i za dva digitalna RTG aparata, što će UKCV- u omogućiti najprecizniju dijagnostiku, a biće nabavljena i dva sanitetska vozila.

Dečjoj bolnici u Novom Sadu,odnosno Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine biće omogućena nabavka 10 novih inkubatora,15 pacijent-monitora, dva neonatalna respiratora, jednog specijalnog vozila za transport novorođenčadi i druge opreme u ukupnoj vrednosti od gotovo 87 miliona dinara.

Osim nove medicinske opreme, Institut za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici dobiće automatizovani sistem za brzu i pouzdanu identifikaciju mikroorganizama, kao i sredstva za adaptaciju dela Dispanzera za plućne bolesti u Novom Sadu i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za adaptaciju i rekonstrukciju dela prostora Instituta. Ukupna vrednost ugovora je 118,9 miliona dinara.

Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine biće usmereno 50,75 miliona dinara za nabavku najsavremenijih monitoring sistema sa 10 monitorskih jedinica i centralnim monitoringom, kao i druge najmodernije opreme.Takođe, Institutu za onkologiju Vojvodine odobreno je 39,17 miliona dinara za nabavku opreme za operacioni blok i intenzivnu negu, kao i za nemedicinsku opremu.

Za devet opštih bolnica, devet specijalnih bolnica i šest zavoda izdvojeno je ukupno više od 1,4 milijarde dinara za digitalne mamografe, ultrazvučne aparate,laparoskopske i gastroskopske aparate, opremu za patologiju i ostalu medicinsku i nemedicinsku opremu neophodnu za dijagnostiku i lečenje pacijenata.

Sredstva u ukupnom iznosu od 495,5 miliona dinara po ovom konkursu dobio je i 41 dom zdravlja širom pokrajine i to za nabavku mamografskih, ultrazvučnih, RTG i EKG aparata, kolor-dopler aparata, sanitetskih vozila i vozila za prevoz pacijenata na dijalizu, medicinske opreme za stomatološka i oftalmološka odeljenja.

MAMOGRAFI ZA
ŽENE NA SELU

NA istom konkursu 20 zdravstvenih ustanova dobilo je mamograf. Sa dva pokretna mamografa, koja u okviru projekta Pokrajinske vlade „Prva mamografija“ četvrtu godinu obilaze opštine u Vojvodini, mamografski pregled je sada dostupan i ženama u manjim sredinama i selima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)