PROKUPAČKI VODOVOD: Vodosnabdevanje se odvija uredno

D. Z.

30. 03. 2023. u 15:22

IAKO ove zime nije bilo snega ni obilnih kiša, sva tri prokupačka izvorišta pijaće vode akumulacija „Bresnica“ i bunari „Bumburek“ i „Hisar“ rade punim kapacitetom, tako da se na celoj teritoriji grada Prokuplja vodosnabdevanje odvija uredno i bez ikakvih problema.

ПРОКУПАЧКИ ВОДОВОД: Водоснабдевање се одвија уредно

FOTO GRAD PROKUPLjE

- Iako je ova zima bila praktično bez snežnih padavinana u ravničarskom delu Topličkog okruga, snega je bilo u planinskom predelu, na susednim planinama Kopaoniku, Radan planini i Jastrepcu, tako da je zbog naglog otapanja snega akumulacija u Bresnici prepuna vodom, tačnije visina vodenog stuba u akumulaciji iz koje se većina Prokupačana snabdeva pijaćom vodom nalazi se na dvadesetak santimetara od prelivnice, što garantuje uredno vodosnabdevanje Prokuplja i okoline u narednih nekoliko meseci - istakla je Radmila Perić, rukovodilac vodosnabdevanja u prokupačkom Vodovodu.

Ona ističe da Prokupčani u svim zonama grada ne moraju da brinu o vodosnabdevanju jer je dotok i kapacitet vode u vodovodu odličan, tj. nema većih kvarova na vodovodnoj mreži, a manji se otklanjaju svakodnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MRTVA CELA PORODICA: Tela pronađena u stanu - detalji užasa u Pančevu