BITAN PUT: Radovi na atarskom putu u Stanišiću kraj Sombora ulaze u završnu fazu

J. L.

30. 03. 2023. u 12:26

ASFALTIRANjE atarskog puta u Stanišiću, takozvane obilaznice oko ovog somborskog sela u dužini od 3350 metara i širine 4 metra privodi se kraju.

БИТАН ПУТ: Радови на атарском путу у Станишићу крај Сомбора улазе у завршну фазу

foto: Grad Sombor

Zahvaljujući ovom putu teška poljoprivredna mehanizacija moći da obiđe samo naseljeno mesto.

- Krajem prošle godine završili smo do nivoa tucanika ovaj atarski put cementnom stabilizacijom. Tada smo govorili da ćemo u narednim godinama da asfaltiramo ovu obilaznicu i na naše veliko zadovoljstvo za koji dan ova obilaznica biće kompletno asfaltirana - ističe Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora. - Ovo je veoma bitan put, s obzirom da većina teške mehanizacije, koja kada je sezona repe prolazi kroz naseljeno mesto Stanišić, sada će imati mogućnost da koristi ovu obilaznicu, kao i ostala poljoprivredna mehanizacija. Mi i dalje nastavljamo sa izgradnjom atarskih puteva i otresišta u ovoj godini i zahvalio bih se Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji je pomogao u finansiranju prve faze, a kompletno asfaltiranje finansirao je Grad Sombor u  iznosu od oko 30 miliona dinara.

Pri kraju je prva faza izgradnje dovodnika vode od Svetozar Miletića ka Stanišiću i naredne godine stanovnici ovog somborskog sela dobiće pijaću vodu.

- Očekujemo u ovoj godini da krene jedan veliki projekat izgradnje kanalizacione mreže sa prečistačem otpadnih voda i upravo je Stanišić prvo naseljeno mesto gde će biti izvođeni ovi radovi - dodaje Ratković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024