HUMANOST UZ VR NAOČARE: U novosadskom NTP organizovana akcija davanja krvi na poseban način:

Z. G.

29. 03. 2023. u 07:00

AKCIJA dobrovoljnog davanja krvi, u okviru koje su zainteresovani imali priliku da doniraju dragocenu tečnost uz VR naočare i da tako u nekoliko minuta „izmene“ pogled na svet, organizovana je juče u Naučno-tehnološkom parku (NTP) Novi Sad.

ХУМАНОСТ УЗ ВР НАОЧАРЕ: У новосадском НТП организована акција давања крви на посебан начин:

NTP Novi Sad

Okupljeni iz kompanija u NTP-u, kako je navedeno u saopštenju iz te institucije, mogli su da VR naočarama budu na drugoj, virtualnoj lokaciji i da se tako opuste dok je trajao proces davanja krvi.

Prema rečima dr Milice Vojnović, na taj način povećava se zainteresovanost i poboljšava utisak davanja krvi.

- Odziv u ovoj akciji je odličan. Zahvaljujemo organizatorima i davaocima jer je velika nestabilnost kada je reč o zalihama krvi i svaka pomoć nam znači. Svaki veći odziv je više nego dobrodošao - rekla je doktorka Vojnović.

VR naočare nudile su različite segmente poput dokumentarca iz Međunarodne svemirske stanice u kojem su davaoci mogli da vide pogled na Zemlju a imali su na raspolaganju i kenijsku savanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

NIKADA O OVOME NISAM PRIČAO Nele na HRT-u o ratu i svom poreklu: U mom porodičnom stablu ima i Hrvata i Srba i Muslimana