„RITAM EVROPE“ U KLADOVU: Audicija za talentovane Kladovljane 19. marta

S. M. J.

03. 03. 2023. u 17:17

OPŠTINA Kladovo dobila je poziv da učestvuje na takmičenju „Ritam Evrope“, najvećem muzičkom takmičenju u zemlji.

„РИТАМ ЕВРОПЕ“ У КЛАДОВУ: Аудиција за талентоване Кладовљане 19. марта

Foto: Opština Kladovo

Deca i mladi, uzrasta od 14 do 21. godine, talentovani za pevanje i ples dobili su priliku da 19. marta u Kladovu, u Biblioteci "Centar za kulturu", pokažu šta znaju i da zahvaljujući svom talentu učestvuju u jednoj od najvećih muzičkih manifestacija, "Ritam Evrope".

Na ovoj audiciji koja je najavljena za 16 časova biće izabrano šestoro najtalentovanijih pojedinaca ili grupa.

-Šestoro mladih izvođača biće izabrano za dalju obuku i pripremu za takmičenje koje će se održati u Zrenjaninu. Oni će braniti boje svoje opštine i jedne ambasade koja im bude dodeljena od strane organizatora televizijskog prenosa. Pobednika očekuje nagradno putovanje sa roditeljima u zemlju koju je predstavljao - kaže  koordinatorka programa Aleksandra Vasiljević.

Ove godine „Ritam Evrope“ emitovaće se uživo na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću. Podršku deci i omladini Srbije daju i ambasadori zemalja Evrope, Evropske unije, Australije i Izraela.

- Ovo jeste promocija talentovane dece, ali i naše opštine. Poziv za učešće smo prihvatili, a omladini je pružena šansa da pokaže svoj talenat u pesmi i igri - kaže predsednik opštine Kladovo, Saša Nikolić.

U susret „Ritmu Evrope“, najvećem muzičkom takmičenju u zemlji, za decu i omladinu u opštini Kladovo organizovan je sastanak sa direktorima osnovnih škola, ovdašnje Srednje škole, Osnovne mzuzičke škole „Konstantin Babić“, ali i sa plesnom grupom „Rea dens“ i Kulturno umetničkim društvom „Polet".

-Cilj je pre svega da informacije o ovom takmičenju, ali i o značaju i učestvovanju na ovoj manifestaciji prenesemo roditeljima, deci i mladima - dodaje Aleksandra Vasiljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna