"POMOĆ U KUĆI" U KLADOVU: O potrebama više od 50 starih i nemoćnih osoba brine pet gerontodomaćica

S. M. J.

10. 02. 2023. u 12:20

PET gerontodomaćica iz Kladova, iz evidencije nezaposlenih sa Ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom mestu, narednih šest meseci obilaziće svakodnevno više od 50 korisnika u Kladovu i selima.

ПОМОЋ У КУЋИ У КЛАДОВУ: О потребама више од 50 старих и немоћних особа брине пет геронтодомаћица

Foto: S.M.Jovanović

Lokalna samouprava u Kladovu obezbedila je sredstva za nastavak programa „Pomoć u kući starim osobama i osobama sa invaliditetom“ zahvaljujući kojem je posao dobilo pet žena sa evidencije nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

One će narednih šest meseci voditi računa o higijeni, nabavci namirnica i lekova, plaćanju računa i drugim obavezama više od 50 korisnika u Kladovu i selima.

- Kontinuirano sprovodimo aktivnosti socijalne zaštite kako bismo unapredili kvalitet života naših najstarijih sugrađana i njihovih porodica, a jedna od aktivnosti je i servis „Pomoć u kući“.Svaka od njih dnevno po ranije utvrđenom planu, obilazi korisnike i u zavisnosti od njihovih potreba, nabavlja namirnice, lekove, priprema lakše obroke, plaća račune, pomaže im da se obuku, neguje im lakše povrede i rane– kaže Marko Prvulović, koordinator programa „Pomoć u kući“.

Gerontodomaćice, koje su prošle i obuku organizacije „Inkluzija danas“ iz Prokuplja po akreditovanom programu Komore socijalne zaštite, potpisale su u lokalnoj samoupravi ugovore o angažovanju, a ovom svečanom činu prisustvovali su i čelnici opštine Kladovo, Saša Nikolić, predsednika, Bojan Božanović, zamenik i Slavoljub Maletić, pomoćnik predsednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu