SEČA RASTINJA ISPOD DALEKOVODA: Drveće i šiblje ne smeju da ugroze rad energetskih objekata

S. M. J.

07. 02. 2023. u 16:50

AKCIONARSKO društvo “Elektromreža Srbije”, Regionalni centar održavanja Kruševac započelo je redovne poslove na seči rastinja u zaštitnom pojasu dalekovoda, kao i proširenju na teritorijama opština Negotin i Kladovo.

СЕЧА РАСТИЊА ИСПОД ДАЛЕКОВОДА: Дрвеће и шибље не смеју да угрозе рад енергетских објеката

D.N.

Ekipe operatera prenosnog sistema EMC AD Beograd počele su sa uklanjanjem drveća, granja i drugog rastinja u zaštitnom pojasu svih 110 kilovoltnih dalekovoda, odnosno u blizini i ispod faznih provodnika na teritoriji opština Negotin i Kladovo.

U Negotinu se rastinje seče u zaštitnom pojasu dalekovoda: Bor 2 – Negotin, Negotin – Prahovo, RP Đerdap 2 – Negotin, RP Đerdap 2 – PRP Veliki Krivelj 2, RP Đerdap 2 – Prahovo, RP Đerdap 2 – Sip, RŠ Đerdap 2 – Zaječar 2, RP Đerdap 2 – Ostrvul Mare, Drmno – RP Đerdap 1 i  Bor 2 – RP Đerdap 1, a u Kladovu: Bor 2-RP Đerdap 1, RP Đerdap 2 - Sip, RP Đerdap - Portile, Drmno - RP Đerdap 1 i Sip - Gura Vai.

Vlasnici i korisnici nepokretnosti, čije se parcele nalaze na ovom distributivnom području, navode nadležni, dužni su da nakon seče preuzmu i sklone posečeno rastinje i stabla. Oni, takođe, ne smeju da sade rastinje ili drveće, niti da grade objekte u blizini, ispod i iznad dalekovoda, kako ne bi ugrozili rad elektrodistributivne mreže.

- Nepostupanje u skladu sa ovim obaveštenjem povlači prekršajnu odgovornost u skladu sa Zakonom o energetici - navodi se u saopštenju Akcionarskog društva “Elektromreža Srbije”, Regionalnog centra održavanja Kruševac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!