NA RASPOLAGANJU 55 MILIONA: Skupština grada Subotice razmatraće mere podrške poljoprivrednicima

J. L.

28. 02. 2023. u 14:38

Na 33. sednici Skupštine grada Subotice, koja će biti održana u četvrtak, biće 15 tačaka dnevnog reda, među kojima su donošenje Rešenja o donošenju Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, donošenje Odluke o utvrđivanju nekategorisanih puteva na teritoriji grada Subotice,kao niz kadrovskih rešenja.

НА РАСПОЛАГАЊУ 55 МИЛИОНА: Скупштина града Суботице разматраће мере подршке пољопривредницима

foto : J.L.

 U okviru Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Subotice, koji se donosi svake godine, biće na raspolaganju biti 55 miliona dinara što je sedam miliona dinara više nego prošle goidne.

-Grad Subotica želi da posveti veću pažnju poljoprivrednim proizvođačima, koje je i prošle godine pogodila suša, da im izađe u susret i olakša im rad i posao. Poznato vam je da su mesecima vođeni razgovori sa predstavnicima udruženja poljoprivrednih proizvođača i da je te razgovore vodio gradonačelnik. U ovom predlogu programa mera podrške nalaze se mere i sve ono o čemu su se dogovorili gradonačelnik i predstavnici udruženja poljoprivrednih proizvođača – objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. - Vrlo brzo posle odluke Skupštine grada biće raspisano ukupno sedam konkursa za poljoprivredne proizvođače. Pored već uobičajenih namena, uključeni su i novi vidovi pomoći kojih ranije nije bilo kao što su regresiranje reproduktivnog materijala, nabavka mašina i opreme, osiguranje useva i sufinansiranje troškova veterinarskih usluga.

Subotica će biti treća lokalna samouprava u Srbiji koja će dobiti Odluku o utvrđivanju nekategorisanih puteva na teritoriji grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024