BOGAT PROGRAM ZA DAN GRADA SOMBORA: Od izložbi, obilazaka i izleta, do MMA turnira i koncerata

J. L.

13. 02. 2023. u 13:18

Pod sloganom „Zagrljaji gradskog jezgra – od odbrambenog šanca do somborskih Venaca 1685 -2023.“ Sombor će ove godine svečano obeležiti Dan grada – 17. februar.

БОГАТ ПРОГРАМ ЗА ДАН ГРАДА СОМБОРА: Од изложби, обилазака и излета, до ММА турнира и концерата

foto:J.L.

Ovim povodom pripremljen je bogat program u okviru kog se organizuju izložbe, predstave, sportski spektakl i koncert Dženana Lončarevića na glavnom trgu.

U Svečanoj sali zgrade „Županije“ učetvrtak u 18 časova održaće se promocija knjige „Kako je nastala pesma Santa Maria della Salute“ Laze Kostića, a u 20 časova u Velikoj sali Kulturnog centra priprema se predstava „Dobra stara vremena“ – kabare Radeta Marjanovića i Tanje Bošković.

U petak, 17. februara, od 11 do 15 časova pripremljen je program obilaska gradskog jezgra „Grljenje gradskog venca“,  a tu su i izložbe „Vekovi somborskog venca“ u Gradskom muzeju i „Zagrljaj gradskog jezgra“ i „Pasteli Milana Konjovića“ u Galeriji „Milan konjović“. U  Gradskoj hali „Mostonga“ održaće se sportski spektakl „Međunarodni MMA turnir“, dok će na  Trgu Svetog Trojstva u 21 čas građanima biti poklonjen koncert Dženana Lončarevića.

U subotu je takođe organizovan  program obilaska gradskog jezgra „Grljenje gradskog venca“, dok će u 19 časova u Velikoj sali Gradske kuće biti Gala koncert profesora i učenika Muzičke škole „Petar Konjović“ pod nazivom „Muzički venci“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)