POSTIGLI NAJZNAČAJNIJE REZULTATE TOKOM 2022: Sombor dodelio priznanja "Sportista godine"

J. L.

06. 02. 2023. u 16:58

NAJVEĆE priznanje, gran-pri za postignute sportske rezultate u 2022. godini u Somboru, pripalo je Dragani Jovanović iz Bokserskog kluba Sombor.

ПОСТИГЛИ НАЈЗНАЧАЈНИЈЕ РЕЗУЛТАТЕ ТОКОМ 2022: Сомбор доделио признања Спортиста године

foto: Grad Sombor

Priznanje za najuspešnijeg trenera u olimpijskim sportovima pripalo je treneru Bokserskog kluba Sombor Stojanu Kneževiću, a u neolimpijskim sportovima treneru Kuglaškog kluba „Vihor“ Mirku Čukvasu.

Nagrada za vrhunske sportske rezultate van Sombora, doprinos i popularizaciju sporta pripala je košarkašu Nikoli Jokiću, a specijalno priznanje za najperspektivniji sportski kolektiv pripalo je Košarkaškom klubu „Džoker“.

Priznanje za životno delo dodeljeno je fudbalskom stručnjaku Velimiru Šargiću.

U kategoriji olimpijskih sportova najbolja seniorkka je bila Dženifer Bošnjak iz Kajak kluba „Dunav“, a među seniorima najbolji je bio Omer Ametović iz Bokserskog kluba Sombor, drugoplasirani je Ervin Holpert iz Kajak kluba Sombor, a trećeplasirani Stefan Liščević iz Rvačkog kluba „Radnički“. Najuspešnija seniorka u ekipnim sportovima je Jelena Kukulj iz Odbojkaškog kluba „Volejstars“.U neolimpijskim sportovima najbolja seniorka je Valentina Ostogonac iz Karate kluba „Ravangrad“, a senior Predrag Milić iz Automoto sportskog kluba „025“.

U kategoriji olimpijskih sportova među pionirkama najbolja je bila Anja Loknar iz Kajak kluba „Dunav“, a među pionirima prvo mesto pripalo je Luki Zeliću iz Rvačkog kluba „Soko“. U kategoriji neolimpijskih sportova za najbolju pionirku proglašena je Anđela Stanić iz Sportskog kluba „Figura“, a za najboljeg pionira Vedran Jurić iz Karate kluba „Somborac“. Kada su ekipni sportovi u pitanju, najbolji pionir je Veljko Pavlović iz Rukometnog kluba Sombor.

U kategoriji sportska rekreacija nagrade su pripale Tijani Kabić, Arpadu Šerkeziju i Atletsko-rekreativnom klubu „Somaraton“. U kategoriji sportisti sa invaliditetom priznanje je uručeno Katarini Galamboš i Vinku Lemiću iz Sportskog udruženja za inkluzivni džudo „Sensei – in“.

Specijalno priznanje za doprinos i razvoj sporta u Somboru dodeljeno je Dušanu Pašiću i Dušanu Kozlini.

U kategoriji školskog sporta najuspešnija pionirka je Vanja Milošević iz OŠ „Nikola Vukićević“, pionir Stefan Marjanović iz OŠ „Nikola Vukićević“, nastavnik Sonja Krajina iz OŠ „Nikola Vukićević“, a škola Osnovna škola „Nikola Vukićević“.

U školskom sportu među omladinkama najbolja je bila Maša Buišić iz Srednje ekonomske škole, najbolji omladinac je Nemanja Bukalov iz Srednje ekonomske škole, profesor Marija Lukić iz Srednje ekonomske škole, a najbolja škola Srednja ekonomska škola.

U kategoriji olimpijskih sportova među kadetkinjama najbolja je bila Žofi Horvat iz Kajak kluba „Dunav“, a kadet Mihajlo Dadić iz Kajak kluba „Dunav“. U kategoriji neolimpijskih sportova Sofija Pezelj iz Sportskog kluba „Figura“ je proglašena za najbolju kadetkinju, za najboljeg kadeta Đorđe Hristov iz Karate kluba „Somborac“, a u ekipnim sportovima najbolji kadet je Stefan Mišković iz Košarkaškog kluba „Džoker“.

U kategoriji olimpijskoh sportova najbolja juniorka je Dragana Jovanović iz Bokserskog kluba Sombor, a junior Mihajlo Stolić iz Biciklističkog kluba „Lotus Team“. U neolimpijskim sportovima najbolja juniorka je Jana Knežević iz Džudo i sambo kluba „Bačka“, a junior Vojin Vitković iz Džudo i sambo kluba „Bačka“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri