NAJBOLJE VINO IZ TARAŠA: U Iđošu kod Kikinde održani 23. „Dani vina“

R. Š.

12. 02. 2023. u 15:40

Udruženje ,,Taraški vinogradi" apsolutni je pobednik 23. pokrajinske manifestacije ,,Dani vina" koja je održana u Iđošu kod Kikinde.

НАЈБОЉЕ ВИНО ИЗ ТАРАША: У Иђошу код Кикинде одржани 23. „Дани вина“

Foto: G. Birimac

Vinari iz Taraša, u stvari, samo su potvrdili da su proizveli vrhunsko vino sorte „merlo“ , jer su i prošle godine na ovoj manifestaciji pobedili sa istim vinom.

Udruženje ima 35 članova i pobedničko vino napravili su zajedničkim snagama, koristeći znanje i iskustvo. Mesni i gradski pobednik su vina iz podruma Iđošanke Jelene Stepanov, a najgrađen je beli burgundac, koji proizvodi od grožđa iz vinograda koji obrađuje sa suprugom. Njihova vina već su osvojila zlatna priznanja u Vršcu i Inđiji, a osim „burugundca“ i ona od sorte „rajski rizling“ i „Morava“ okićeni su zlatnim medaljama. Manifestaciju „Dani vina“ u Iđošu organizuje lokalno Udruženje vinara i vinogradara ,,Šasla" uz podršku Mesne zajednice i Grada Kikinde. Povodom Svetog Trifuna osveštan je vinograd mladog iđoškog vinara Vase Dudeja i tako je, na simboličan način, označen početak ovogodišnje rezidbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici