POMOĆ GRAĐANIMA KOJI SU PRETPELI ŠTETU OD POPLAVA: Opština Priboj opredelila skoro 2,5 miliona dinara

A. ROVČANIN

11. 02. 2023. u 08:11

OPŠTINSKO veće u Priboju prihvatilo je izveštaj Komisije za procenu štete nastale izlivanjem reke Lim i bujičnih potoka u januaru, koja za ukupno 19 domaćinstava, iznosi 2,44 miliona dinara.

ПОМОЋ ГРАЂАНИМА КОЈИ СУ ПРЕТПЕЛИ ШТЕТУ ОД ПОПЛАВА: Општина Прибој определила скоро 2,5 милиона динара

A.Rovčanin

Lim je poplavio devet domaćinstava u naselju Luka, osam u naselju Banjski Čamac, dok su kod dva domaćinstva u mesnoj zajednici Kratovo štete su nastale izlivanjem Kratovske reke.

Foto A.Rovčanin

Luka i Banjski Čamac su već dugo vremena dve kritične tačke gde sa povećanjem vodstoja Lim plavi delove ova dva prigradska naselja. I ako to nije nadležnost lokalne samouprave, jer su u pitanju vode prvog reda, kojim gazduju „Srbijavode“, Opština Priboj aktivno radi na trajnom rešavanju problema meštana ove dve sredine.

– U dogovoru sa „Srbijavodama“ krenuli smo u eksproprijaciju parcele, na kojoj nije urađena obaloutvrda, a dok se to ne završi, po predlogu „Srbijavoda“ preduzeće preventivne mere, da se na toj lokaciji, u slučaju povećanog vodostaja,spreči ponovno izlivanje reke Lim – rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

On je naglasio da je u naselju Luka možda i veći problem ali da tamo opština ima svoje zemljište.

– Mi tamo imamo pracelu u vlasništvu opštine, na kojoj, ako nije pokrenut postupak restitucije, možemo graditi zgradu sa tzv. solidarnim stanovima, gde bi zbrinuli sve ugrožene porodice iz baraka, ali i sa klizišta u Marjanovićima – istakao je Rvović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri