SEČA RASTINJA ISPOD DALEKOVODA: Drveće i šiblje ne smeju da ugroze rad energetskih objekata

S. M. J.

07. 02. 2023. u 16:50

AKCIONARSKO društvo “Elektromreža Srbije”, Regionalni centar održavanja Kruševac započelo je redovne poslove na seči rastinja u zaštitnom pojasu dalekovoda, kao i proširenju na teritorijama opština Negotin i Kladovo.

СЕЧА РАСТИЊА ИСПОД ДАЛЕКОВОДА: Дрвеће и шибље не смеју да угрозе рад енергетских објеката

D.N.

Ekipe operatera prenosnog sistema EMC AD Beograd počele su sa uklanjanjem drveća, granja i drugog rastinja u zaštitnom pojasu svih 110 kilovoltnih dalekovoda, odnosno u blizini i ispod faznih provodnika na teritoriji opština Negotin i Kladovo.

U Negotinu se rastinje seče u zaštitnom pojasu dalekovoda: Bor 2 – Negotin, Negotin – Prahovo, RP Đerdap 2 – Negotin, RP Đerdap 2 – PRP Veliki Krivelj 2, RP Đerdap 2 – Prahovo, RP Đerdap 2 – Sip, RŠ Đerdap 2 – Zaječar 2, RP Đerdap 2 – Ostrvul Mare, Drmno – RP Đerdap 1 i  Bor 2 – RP Đerdap 1, a u Kladovu: Bor 2-RP Đerdap 1, RP Đerdap 2 - Sip, RP Đerdap - Portile, Drmno - RP Đerdap 1 i Sip - Gura Vai.

Vlasnici i korisnici nepokretnosti, čije se parcele nalaze na ovom distributivnom području, navode nadležni, dužni su da nakon seče preuzmu i sklone posečeno rastinje i stabla. Oni, takođe, ne smeju da sade rastinje ili drveće, niti da grade objekte u blizini, ispod i iznad dalekovoda, kako ne bi ugrozili rad elektrodistributivne mreže.

- Nepostupanje u skladu sa ovim obaveštenjem povlači prekršajnu odgovornost u skladu sa Zakonom o energetici - navodi se u saopštenju Akcionarskog društva “Elektromreža Srbije”, Regionalnog centra održavanja Kruševac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)