KNJIGE STIŽU I U OKOLNA SELA: Fond Gradske biblioteke u Somboru obogaćen sa više od 700 knjiga

J.L.

02. 02. 2023. u 20:44

FOND Gradske biblioteke "Karlo Bjelicki" u Somboru od 360.000 knjiga i publikacija na srpskom, mađarskom, nemačkom, engleskom i francuskom jeziku obogaćen je sa više 700 knjiga na mađarskom jeziku i deset laptopova. Donacija vredna oko milion dinara vredna stigla je iz Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

КЊИГЕ СТИЖУ И У ОКОЛНА СЕЛА: Фонд Градске библиотеке у Сомбору обогаћен са више од 700 књига

foto: Biblioteka "Karlo Bjelicki" Sombor

- Plan je da ove knjige ne ostanu samo u Somboru, nego da budu raspoređene po manjim mestima  u kojima žive Mađari. Nacionalnim manjinama je važno da imaju pristup ovim knjigama a biblioteci je važno da ponudi nešto novo čitaocima - ističe Arpad Fremond, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta.

Biblioteci "Karlo Bjelicki" donacija je izuzetno značajna.

- Obzirom da smo mi, kada je nabavka knjiga u pitanju, prilično ograničeni finansijskim sredstvima, nekada ne uspemo da nabavimo dovoljno knjiga na jezicima nacionalnih manjina i ovo nam je veoma značajna donacija. Sve ove knjige će biti obrađene i nakon toga će se raspodeliti na posebna odeljenja ovde u gradu i na selima - dodaje Nataša Turkić, direktorka Gradske biblioteke "Karlo Bjelicki".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri