DA SVA SOMBORSKA SELA DOBIJU VODU: U toku prva faza radova, vrednih 80 miliona dinara

J. L.

01. 02. 2023. u 17:38

U TOKU je prva faza izgradnje dovodnika vode od Svetozar Miletića ka Stanišiću, čiju izgradnju, sa 80 miliona dinara, finansiraju Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

ДА СВА СОМБОРСКА СЕЛА ДОБИЈУ ВОДУ: У току прва фаза радова, вредних 80 милиона динара

foto: Grad Sombor

Sombor nastavlja sa izdvajanjem značajnih sredstava kako bi se trajno rešilo pitanje vodosnabdevanja šireg područja grada i kako bi bilo omogućeno da sva naseljena mesta dobiju kvalitetnu pijaću vodu.

-Od 2016. godine, dosta toga se uradilo po ovom pitanju. Pijaću vodu do sada dobili su stanovnici Kljajićeva, Svetozar Miletića, Bačkog brega i Bačkog Monoštora, a u 2023. godini pijaću vodu dobiće i stanovnici Koluta, Stapara i Doroslova. Kada govorimo o ovom projektu dovodnika vode od Svetozara Miletića ka Stanišiću, preduslov za početak ovih radova svakako je bila, pre svega, izgradnja buster stanice u Svetozaru Miletiću, koja je izgrađena 2019. godine i proširenje kapaciteta fabrike vode Jaroš - objašnjava gradonačelnik Antonio Ratković.

Izgradnja dovodnika od Svetozara Miletića do Stanišića realizovati u dve faze. Sada se realizuje prva faza u dužini od 5,4 kilometra. Realizacijom druge faze, koja je planirana u 2024. godini i stanovnici Stanišića dobiće pijaću vodu.

Uskoro se očekuje završetak radova na izgradnji buster stanice u Staparu, a tokom ove godine završiće se i projektno-tehnička dokumentacija za fabriku vode u Telečkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati