ULAŽU U ZNANJE I TALENTE: Loznica će finansirati takmičenja i obezbediti nagrade za učenike i studente

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 02. 2023. u 13:52

GRADSKO veće Loznice usvojilo je rešenje o  finansiranju takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola, ostvarivanju prava na besplatne udžbenike za osnovce i srednjoškolce kao i načinu finansiranja ishrane učenika sa smetnjama u razvoju i invalidnošću.

УЛАЖУ У ЗНАЊЕ И ТАЛЕНТЕ: Лозница ће финансирати такмичења и обезбедити награде за ученике и студенте

Foto: V. Mitrić

Doneta je odluka o raspisivanju konkursa za dodelu gradske nagrade za najbolje studente i srednjoškolce tokom ove godine.

Većnici su podržali i inicijativa gradonačelnika Vidoja Petrovića da se uporedo sa novčanom podrškom u Odeljenju za društvene delatnosti stvara jedinstvena baza podataka o stručnim profilima koji su neiscrpan rasurs grada Loznice.

- Njihova stručnost i znanja su svetao primer mladima ali i najbolja preporuka za poslodavce kod kojih mogu dobiti posao - kaže gradonačelnik Petrović. - Takva praksa je doprinos za održivost svakog sistema vrednosti, integrisanja i čvršćeg povezivanja sa lokalnom zajednicim. U tom smislu nastojaće se da se imena svih najboljih studenata, dobitnika gradskih nagrada nađu u jednoj publikaciji sa periodičnim izdanjima gde će biti prepoznatljiva njihova stručnost i motivacioni značaj za lokalnu zajednicu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)