AMETOVIĆIMA POMAŽE CEO MALI ZVORNIK: U varoši na Drini sakupljaju novac za porodicu koja je u požaru izgubila dete

V. Mitrić

04. 01. 2023. u 09:23

DRAGANU Ametoviću iz Radalja kod Malog Zvornika, u čijoj je trošnoj kući, 24. septembra, u požaru, stradao maloletni sin, uručeno je 322.000 dinara, od ukupno 1,4 miliona, koliko su sugrađani prikupili u akciji koju je organizovao Centar za socijalni rad uz podršku lokalne vlasti na čelu sa predsednikom opštine Zoranom Jevtićem.

АМЕТОВИЋИМА ПОМАЖЕ ЦЕО МАЛИ ЗВОРНИК: У вароши на Дрини сакупљају новац за породицу која је у пожару изгубила дете

Foto: Printskrin Jutjub/novosadskatv

Zaposleni u institucijama i ustanovama malozvorničke opštine prikupili su 659.527 dinara, od čega je ranije izmiren dug za utrošenu struju porodice Ametović i plaćen ponovni priključak domaćinstva na elektromrežu koji je iznosio 322.729 dinara.

U lozničkom ogranku EPS bili su neumoljivi kada je reč o plaćanju duga i uplate za ponovno priključenje, jer je, kako kažu, "to princip rada kada su veći dužnici u pitanju".

Novac za Ametoviće su darovali rukovodioci i zaposleni u organima opštine Mali Zvornik, odbornici Skupštine opštine, članovi Opštinskog veća, na čelu sa predsednikom opštine kao i Opštinska uprava. Oni su zajedno sakupili 393.770 dinara.

- Među ustanovama, institucijama i javnim preduzećima čiji su zaposleni dali pomoć za porodicu Ametović su: iz malog Zvornika Predškolska ustanova "Crvenkapa", Javno komunalno preduzeće "Drina", Dom zdravlja, Osnovna škola "Branko Radičević", Biblioteka "17. septembar", Srednja škola i Centar za socijalni rad, kao i Osnovne škole "Stevan Filipović" iz Radalja, "Nikola Tesla" iz Velike Reke, "Braća Ribar" iz Donje Borine i "Miloš Gajić" iz Amajića - kaže nam Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik.

Foto V. Mitrić

Novac je, u Centru za socijalni rad, Draganu Ametoviću, uručila i mlada humanitarka Sara Erić, iz Malog Zvornika, koja je vodila akciju i prikupila 423.940 dinara.

Sugrađanin Željko Pantić, iz Sakara, predao je Draganu Ametoviću 254.270 dinara sakupljenih u okviru humanitarne muzičke večeri za pomoć toj porodici, organizovane u oktobru, uz učešće brojnih muzičara i preduzetnika iz okruženja.

Direktorka Biblioteke "17. septembar" iz Malog Zvornika, Slavojka Spasenović, uručila je 35.000 dinara prikupljenih u okviru humanitarnog koncerta Folklorne sekcije biblioteke, održanog u oktobru u Radalju, navodeći da su u akciji, osim sugrađana, učestvovali članovi sekcije, odnosno učenici iz Malog Zvornika, Radalja i Brasine i njihovi roditelji.

Foto printskrin RTS

Direktorka Osnovne škkole "Branko Radičević" iz Malog Zvornika Stojanka Bugarin predala je oko 48.000 dinara pomoći sakupljene u organizaciji učeničkog parlamenta ove škole.

Porodica Ametović, u očekivanju završetka svog doma, smeštena je u stanu Osnovne škole "Stevan Filipović" u Radalju, koji je prethodno o trošku opštine renoviran i uređen za stanovanje.

 

STRUČNI NADZOR SVIH RADOVA

LOKALNA samouprava je dala milion dinara za rekonstrukciju i dogradnju kuće. Kompletni radovi, sa opremanjem, koštaće 3.200.000 dinara, pa je potreban svaki dinar i zato nam je ovaj sakupljeni novac dragocen. Lokalna samouprava je, takođe, iz budžeta platila 150.000 dinara za stručni nadzor radova na obnovi i dogradnji kuće porodice Ametović, kako bismo obezbedila da im krov nad glavom bude kvalitetno urađen i bezbedan za život - kaže Zoran Jevtić, predsednik opštine Mali Zvornik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!