DOKTORIMA NUDE STAN I NOVAC: Opština Mali Zvornik ima nesvakidašnju ponudu za lekare, uz samo jedan uslov

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

14. 12. 2022. u 21:17

OPŠTINA Mali Zvornik je spremna da za lekare, koji dođu da rade u tom kraju, obezbedi stan život.

ДОКТОРИМА НУДЕ СТАН И НОВАЦ: Општина Мали Зворник има несвакидашњу понуду за лекаре, уз само један услов

Foto: Printskrin Jutjub/novosadskatv

Prema rečima Zorana Jevtića, predsednik opštine Mali Zvornik, ovdašnjem Domu zdravlja nedostaju dva lekara opšte medicine, a u narednom periodu biće potrebno još doktora. Trenutno, kaže sagovornik „Novosti“, opština ima na raspolaganju jedan stan u koji, odmah, može da se useli lekar, spreman da dođe u ovdašnji Dom zdravlja.

Lokalna vlast će, kod nekih od ambulanti, videti da preuredi prostor za stanovanje, a spremna je za lekare koji dođu da ponudi i plaćanje stanarine.

-Ako dođu mladi bračni parovi, od kojih je jedan lekar, videćemo da im damo milion dinara da se skuće u gradu, uz uslov da taj dom ne prodaju narednih 15 godina - kaže Jevtić. - To tek treba da definišemo. Inače, mladim bračnim parovima dajemo po milion dinara, ako žele da se skuće u okolnim selima, ali da krov nad glavom koji podignu ne mogu da otuđe 20 godina. Pošto su lekari nasušna potreba išli bismo na skraćivanje tog roka za pet godina.

Posao lekara moguć je u DZ odmah za lekare iz svih krajeva Srbije, ali i one iz ovog kraja, koji završavaju studije medicine i žele da se vežu za rodni kraj, gde bi mogli da računaju i na specijalizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju