ZA STAMBENO NEZBRINUTE 21 SEOSKA KUĆA : Paraćinu je Ministarstvo za brigu o selu odobrilo najveći broj objekata u centralnoj Srbiji

Зорана Рашић
Zorana Rašić

21. 12. 2022. u 21:44

OD SVIH opština u centralnoj Srbiji, Ministarstvo za brigu u selu, po raspisanim javnim pozivima u ovoj i prošloj godini, najveći broj seoskih kuća, sa okućnicom, odobrilo je opštini Paraćin.

ЗА СТАМБЕНО НЕЗБРИНУТЕ 21 СЕОСКА КУЋА : Параћину је Министарство за бригу о селу одобрило највећи број објеката у централној Србији

Foto: Z. Rašić

Isfinansiran je ukupno 21 stambeni objekat, sedam u prethodnoj godini i 14 u ovoj, što je rezultat angažovanja lokalne samouprave i Opštinske stambene agencije, koja je pružila svu pomoć porodicama mladih bračnih parova, samohranih roditelja i mladih poljoprivrednika.

Kuće prema traženim uslovima birali su sami korisnici i nalaze se u Izvoru, Donjoj Mutnici, Mirilovcu, Tekiji, Svojnovu, Raševici, Krežbincu, Popovcu, Gornjem Vidovu, Čepuru, Šavcu i Glavici. Nepokretnosti su već upisane u katastar na imena novih vlasnika, a porodice su se uselile, ističu u Opštinskoj stambenoj agenciji.

Očekuje se da do kraja godine budu potpisani ugovori o dodeli još četiri kuće za interno raseljena lica sa Kosova i Metohije i još dve porodične kuće za izbegla lica, za šta su sredstva obezbeđena u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)