TOPLI DOM ZA OSAM PORODICA: Potpisani ugovori za seoske kuće u paraćinskim selima (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

14. 12. 2022. u 22:44

ZAHVALjUJUĆI sredstvima Ministarstva za brigu o selu i podršci Opštine Paraćin, potpisani su finalni ugovori o kupoprodaji osam seoskih kuća u okolini, novac je već prebačen, pa osam porodica koje su na ovaj način došle do krova nad glavom mogu konačno da se skuće.

ТОПЛИ ДОМ ЗА ОСАМ ПОРОДИЦА: Потписани уговори за сеоске куће у параћинским селима (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Mladi par Rečević, Milija (24) i Desanka (21), imaju sina od nepune dve godine i četvoromesečnu ćerkicu, a žive u domaćinstvu sa deset članova.

- Nas je trojica braće. Čak dvojica smo oženjeni, pa možete da zamislite kako nam je. Živimo u Striškom naselju. Odabrali smo kuću u Čepuru i bez ove pomoći stvarno ne znam kako bismo obezbedili odvojen krov nad glavom! Mogli bismo odmah da se preselimo da nije male dece, ali ovako, sačekaćemo da prođe zima i da kuću malo preuredimo – priča Milija.

Foto: Z. Rašić

Milija i Desanka Rečević

Tijana Mihajlović je samohrana majka. Brine o sinu Mateji i živi u Popovcu, a sada je rešila najveći životni problem. Tamara Živković je mlada poljoprivrednica, sa životnim snom da zasadi voćnjak. U pitanju je, kaže, šljiva, a kasnije bi se bavila i preradom. Poseduje još stado ovaca koje planira da umatiči. To će sve moći kada se bude preselila u kuću koja je za nju upravo kupljena u Mirilovcu

Krov nad glavom ovom prilikom dobilo je pet mladih bračnih parova,  zatim dve samohrane majke i jedna poljoprivrednica. Od kako Ministarstvo za brigu o selu odobrava novac za tu svrhu, u selima u okolini Paraćina kupljena je čak 21 kuća.

Foto: Z. Rašić

- To je rezultat odlične saradnje sa ministarstvom i najveći uspeh Paraćina jer smo jedini dobili toliki broj kuća u centralnoj Srbiji. Samo ove godine ukupno četrnaest – objašnjava Tomislav Cvetković iz Opštinske stambene agancije, koja je pružila ogromnu logističku podršku porodicama u pripremi dokumentacije.

Po poslednjim ugovorima kupljene kuće nalaze se u Krežbincu, Čepuru, Popovcu, Mirilovcu, Gornjem Vidovu, Donjoj Mutnici, Glavici i Šavcu, a svim kupcima i prodavcima čestitao je zamenik predsednika opštine Paraćin Milan Simić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!