SEOSKE KUĆE ZA NOVI POČETAK: Krov i za dve samohrane majke i jednu poljoprivrednicu

Z. RAŠIĆ

19. 12. 2022. u 17:30

NEUOBIČAJENI žamor i smeh čuli su se nedavno iz sale za sastanke u zgradi Opštine Paraćin, a nije ni čudo jer je razloga za dobro raspoloženje i te kako bilo.

СЕОСКЕ КУЋЕ ЗА НОВИ ПОЧЕТАК: Кров и за две самохране мајке и једну пољопривредницу

Foto Z. Rašić

Prodavci i kupci potpisivali su finalne ugovore o kupoprodaji osam seoskih kuća u okolini, a treći potpisnik bio je zamenik predsednika Opštine Paraćin Milan Simić, jer bez velike podrške lokalne zajednice ni ovog velikog događaja ne bi bilo. Bespovratna sredstva su odobrena po programu Ministarstva za brigu o selu, novac je već prebačen na račun Opštine, a uplate će ići direktno prodavcima.

Mladi par Rečević, Milija (24) i Desanka (21) nisu mogli da sakriju sreću. Iako su veoma mladi, već imaju sina od nepune dve godine i četvoromesečnu ćerkicu, a žive u domaćinstvu sa deset članova.

 - Nas je trojica braće. Dvojica smo oženjeni, pa možete da zamislite kako nam je. Živimo u Striškom naselju. Odabrali smo kuću u Čepuru i bez ove pomoći stvarno ne znam kako bismo obezbedili odvojen krov nad glavom! Mogli bismo odmah da se preselimo da nije male dece, ali ovako, sačekaćemo da prođe zima i da kuću malo preuredimo - priča Milija.

Tijana Mihajlović je samohrana majka. Brine o sinu Mateji i živi u Popovcu, a na ovaj način je rešila svoj najveći životni problem. Tamara Živković je mlada poljoprivrednica, sa životnim snom da zasadi voćnjak. U pitanju je, kaže, šljiva stenlej, a kasnije bi se bavila i preradom. Poseduje još stado ovaca, koje planira da umatiči. To će sve moći tek kada se bude preselila u kuću koja je za nju upravo kupljena u Mirilovcu.... I ona i svi drugi neizmerno su zahvalni Opštini i državi za dodeljena bespovratna sredstva.

Svim učesnicima u ovoj akciji čestitao je Milan Simić, zamenik predsednika opštine Paraćin, pre nego što je potpisao sve ugovore. Kuće je ovog puta dobilo pet mladih bračnih parova, zatim dve samohrane majke i jedna poljoprivrednica. U ovoj i prethodnoj godini, otkako Ministarstvo za brigu o selu odobrava novac za tu svrhu, u selima u okolini Paraćina kupljena je čak 21 kuća.

- To je rezultat odlične saradnje sa ministarstvom i najveći uspeh Paraćina jer smo jedini dobili toliki broj kuća u centralnoj Srbiji. Samo ove godine ukupno četrnaest - objašnjava Tomislav Cvetković iz Opštinske stambene agencije, koja je pružila ogromnu logističku podršku porodicama u pripremi dokumentacije. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)