ENERGETSKA EFIKASNOST U SOMBORU: Potpisani ugovori za sanaciju porodičnih kuća, za radove 30 miliona dinara

J. L.

19. 12. 2022. u 16:36

GRAD Sombor je i ove godine učestvovao na javnom pozivu za dodelu subvencija za finansiranje programa energetske sanacije porodičnih kuća i stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo rudarstva i energetike.

ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У СОМБОРУ: Потписани уговори за санацију породичних кућа, за радове 30 милиона динара

foto: Grad SOmbor

Na taj način obezbeđeno je 15 miliona dinara od Republike Srbije, a u gradskom budžetu opredeljen je još toliki iznos, tako da je ove godine za mere energetske sanacije u porodičnim kućama i stanovima obezbeđeno ukupno 30 miliona dinara.

Pored subvencija za zamenu stolarije, ove godine je javni poziv obuhvatio i mere izolacije spoljnjih zidova, podova ili krovnog pokrivača, ugradnje novih kotlova za grejanje, ugradnje nove cevne grejne mreže i radijatora, ugradnje toplotnih pumpi i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu sanitarne tople vode.

- Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da pomognemo naše građane i da radimo na energetskoj efikasnosti, u smislu da je veoma značajna stavka u porodičnom budžetu grejanje i obezbediti energente, a i energetsku efikasnost i što manju potrošnju. Ne samo da mislimo na to, mislimo i na zaštitu životne sredine i veoma nam je drago što smo i ove godine postigli da našim građanima dodelimo novčana sredstva sa kojim će moći u svojim domovima da izvrše ono što su u ovoj godini planirali - rekla je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica.

Od ukupno 30 miliona dinara koje su zajednički obezbedili Grad Sombor i Ministarstvo rudarstva i energetike, za javni poziv po kome su danas dodeljeni ugovori izdvojeno je 24 miliona dinara, dok će ostalih šest miliona biti dodeljeno za ugradnju solarnih panela, takođe na osnovu javnog poziva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima