USKORO TOPLIJE U 379 DOMOVA: Na javni poziv za energetsku sanaciju kuća i stanova u Novom Sadu stigle 534 prijave

Z. GRUMIĆ

08. 12. 2022. u 06:30

BESPOVRATNI novčani iznos do polovine vrednosti investicije za zamenu spoljnih prozora i vrata na stambenim objektima kao i za primenu drugih mera u okviru akcije energetske sanacije na području Grada Novog Sada, uz budžetsku podršku, dobilo je ukupno 379 podnosilaca prijava na odgovarajućem konkursu.

УСКОРО ТОПЛИЈЕ У 379 ДОМОВА: На јавни позив за енергетску санацију кућа и станова у Новом Саду стигле 534 пријаве

Foto M. Anđela

Na internet stranici Gradske uprave za zaštitu životne sredine objavljena je konačna lista sa imenima 366 budućih korisnika subvencija za zamenu "stolarije" ili postavljanje odgovarajućeg termičkog omotača kao i 13 vlasnika kuća ili stanova koji nameravaju da ugrade kotlove za grejanje na prirodni gas ili odgovarajuća grejna tela.

- Svi oni građani kojima su dodeljena bespovratna sredstva biće ovih dana pozvani da potpišu ugovore - kažu u Gradskoj upravi i napominju da nakon toga izvođači radova, sa kojima je dogovorena saradnja na realizaciji projekta, mogu da obave planirane poslove.

Na javni poziv raspisan krajem avgusta bile su pristigle ukupno 534 prijave, da bi gradska Komisija za realizaciju mera energetske sanacije, posle uvida u obimnu dokumentaciju i uvida na terenu bodovanjem sačinila konačnu listu korisnika bespovratnih sredstava.

U okviru tog javnog poziva, opredeljen je ukupni iznos subvencija od 47,5 miliona dinara a udeo podsticaja iznosi najviše 50 odsto od vrednosti investicije po pojedinačnoj prijavi, odnosno maksimalno 140.000 dinara sa PDV-om.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili