RAZVOJ U SVIM SFERAMA: Započet proces izrade sedmogodišnjeg Plana razvoja Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

01. 12. 2022. u 11:01

U SKLADU sa odredbama Zakona o planskom sistemu, Grad Kraljevo je pokrenuo proces izrade Plana razvoja za 2022-2030., kao najvišeg dugoročnog dokumenta sa kojim se usklađuju svi drugi dokumenti i javne politike jedinice lokalne samouprave.

РАЗВОЈ У СВИМ СФЕРАМА: Започет процес израде седмогодишњег Плана развоја Краљева

GU u Kraljevu

Cilj izrade Plana je definisanje vizije održivog razvoja, određivanje potencijalnih prednosti i razvojnih pravaca Kraljeva i odgovarajućih mera, zasnovanih na unapređenju sveobuhvatnog kvaliteta života građana, podsticanju urbanog ekonomskog razvoja, planskom i racionalnom korišćenju prirodnih resursa i prostora, uz očuvanje prirodnog i kulturnog nasleđa, obezbeđenje socijalnog napretka i smanjenje siromaštva, pružanja kvalitetnog obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne i teritorijalne kohezije u sigurnom društvu, poštujući različitosti i pružajući osnovna prava, uključujući pravo i jednake mogućnosti za sve.

Tim povodom u Kraljevu je održan prvi sastanak Partnerskog foruma u procesu izrade Plana kojem je prisustvovao i Nikola Tarbuk, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Srbije.

GU u Kraljevu

Sastanak Partnerskog foruma u Kraljevu

- Plan razvoja je dokument koji svaki grad i opština treba da imaju u smislu planiranja svog razvoja, uvezivanja svih daljih planova o budžetu i svim drugim dokumentima koji idu sa tim sedmogodišnjim dokumentom - rekao je Tarbuk. - Ideja Plana je da se obuhvate različite razvojne teme, i društvene i ekonomske, sve ono što čini lokalnu samoupravu kako bi se ona održivo razvijala i kako bi mogla da strateški određuje priritete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)