NAGRADE ZA RAD I JUBILEJE: Svečano uručena priznanja Regionalne privredne komore za Mačvanski i Kolubarski okrug

V. MITRIĆ

28. 11. 2022. u 20:15

PETA sednica Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog okruga, koju je otvorio predsednik mr Dragoslav Nikolić, inače Lozničanin, protekla je u znaku dodele priznanja za postignute rezultate i kontinuitet u poslovanju.

НАГРАДЕ ЗА РАД И ЈУБИЛЕЈЕ: Свечано уручена признања Регионалне привредне коморе за Мачвански и Колубарски округ

foto:V .Mitrić

Prethodno je, u radnom delu zasedanja, predstavljen izveštaj o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama posredstvom stručnih službi Privredne komore Srbije. Samostalni savetnik Centra za pravne i ekonomske inicijative i politike Aleksandra Grujić je podsetila da je u ovoj godini pokrenut i realizovan veliki broj kriznih inicijativa privrede koje su se odnosile na pokušaj stabilizacije tržišta, nabavku sirovina pod povoljnijim uslovima, te sprečavanje prekomernog rasta cena kako bi se zadržala bolja konkurentska pozicija. Neki od primera odnose se na ograničavanje izvoza drvenih trupaca, ali i proizvoda od drveta, odnosno peleta, te regulaciju inoplasmana jestivog ulja, brašna, šećera...

Direktorka Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog okruga Vesna Kudić predstavila je pokrenute i realizovane inicijative na području Valjeva i Šapca - koje bi trebalo da doprinesu boljim uslovima poslovanja u lokalnim sredinama, sa više investicija i zapošljavanja - uz napomenu da se pripremaju i aktivnosti u Loznici.

U nastavku, priznanja za regionalnog poslovnog lidera dobio je Aleksandar Blažić, suvlasnik preduzeća "Blist" iz Valjeva. Nagrada za privredna društva pripala je sektoru za mineralna đubriva "Eliksir Zorke" iz Šapca, odakle su i laureati iz sektora usluga, te poljoprivrede - "Beks ekspres" i DPS "Klas".

Jubilarne nagrade za kontinuitet u poslovanju uručene su valjevskom JKP "Polet", mišarskom "Inos napretku", valjevskom JKP "Vidrak", Veterinarskoj stanici u Šapcu i njihovim kolegama iz Bogatića, JKP "Standard" iz Ljubovije, Veterinarskom centru u Valjevu, hladnjači "ABD prom" iz Jevremovca, lozničkom "Enikonu", "Fabu" i "Blistu" iz Valjeva, "Refleksu" iz Šapca, "Mičelini" iz Valjeva i firmi "Vuk" iz grada na Savi.

Laureati su još "Kasabela" iz Valjeva, "Fruti" iz Šapca, PMV "Tronoša" iz Loznice, "Invest projekt" iz Šapca, "Verde" iz Valjeva i "Fima" iz Mionice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)