PROLAZNICI SPASILI PODSTANARE: U Kikindi izgorela kuća koju je iznajmljivala četvoročlana porodica

R. Š.

21. 11. 2022. u 18:00

U KUĆI u Nemanjinoj ulici 76, u centru Kikinde, danas oko podne izbio je požar u kojem je izgoreo veći deo unutrašnjosti. Niko od četvoro podstanara, koji su tu živeli duže vreme, nije povređen, iako su u trenutku izbijanja vatre bili u kući. Čak su im prolaznici ukazali na to da dim izlazi iz kuće i da su u opasnosti.

ПРОЛАЗНИЦИ СПАСИЛИ ПОДСТАНАРЕ: У Кикинди изгорела кућа коју је изнајмљивала четворочлана породица

Foto: R. Šegrt

U kući je oko dve godine, kao podstanar, živela četvoročlana porodica Perović, majka sa troje dece od kojih su dvoje maloletni, a najstarije ima 24 godine.

- Kuća je puna vlage i možda je to razlog izbijanja varnice. Vatra se pojavila iza ormara u prostoriji koju smo koristili kao ostavu, zato je nismo odmah primetili . Kaže Jelena Perović koja je tu živela s majkom, setrom i bratom.

- Uzrok požara, najverovatnije, je neispravna instalacija. Niko nije povređen, a visina nastale materijalne štete još se procenjuje – rečeno nam je u Policijskoj upravi u Kikindi.

Požar su ugasili vatrogasci, koji su sa tri vozila brzo izašli na taren.

Ovo je drugi požar u kućama u Kikindi za kratko vreme čiji je uzrok, kako se sumnja, neispravna i dotrajala instalacija. Pre deset dana, tokom noći, na sličan način izgorela je unutrašnjost kuće porodice Jević, u Srboranskoj ulici. U toj kući živeli su majka od 67 godina i njen bolesni sin (41), Njih u jedan hostel zbrinuo Centar za socijalni rad. Nakon nekoliko dana jedna porodica iz Iđoša, ustupila im je praznu kuću na korišćenje na godinu dana.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024