„RADNIČKA OLIMPIJADA“ DOGODINE U ADI : Na sajmu turizma najavljena u svetu jedinstvena sportska manifestacija

S. BAJIĆ

18. 11. 2022. u 21:11

NA 13. Sportskoj olimpijadi radnika Vojvodine, koja će u organizaciji Saveza sporta za sve biti održana od 7. do 9. jula iduće godine u Adi, u mnogobrojnim sportskim disciplinama takmičiće se više od 2.000 učesnika iz vojvođanskih firmi i preduzeća.

„РАДНИЧКА ОЛИМПИЈАДА“ ДОГОДИНЕ У АДИ : На сајму туризма најављена у свету јединствена спортска манифестација

S.B.

To je potvrđeno danas na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, na promociji jedinstvene u svetu sportske manifestacije, popularne „radničke olimpijade“ koja ima tradiciju dužu od pola veka.

Po rečima Zoltana Bilickog, predsednika opštine Ada, svi postojeći sportski objekti u tom mestu su obnovljeni i pripremljeni za takmičenja, izgrađena je i nova atletska, tartan staza kao i nekoliko propratnih, novih sportskih sadržaja.

Predsednica Saveza sporta za sve Vojvodine, profesorka dr Milena Mikalčki, naglasila je da je u prethodne tri godine na kvalifikacionim takmičenjima učestvovalo oko 12.000 radnika a da je epitet najuspešnije i najmasovnije regije na Kupu Vojvodine , osvojio region Severne Bačke.

- Najvažnije je da se sve više preduzeća i firmi pridružuje jedinstvenom u svetu radničkom sportskom organizovanju – rekla je profesorka dr Mikalački i naglasila da manifestaciju podržavaju mnogobrojne institucije na čelu sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu.

Žolt Palfi, član ekipe Ade, koja je na Svetskom prvenstvu u sportskom ribolovu, 2013. godine u Italiji osvojila zlatnu medalju, a 2017. godine u Hrvatskoj, bronzano odličje, sada je u ulozi promotera Sportske olimpijade radnike Vojvodine.

- Bio sam aktivan učesnik na tri „radničke olimpijade“, ali posle osvajanje titule svetskog prvaka, ne možemo da se takmičimo u toj konkurenciji. Međutim, ipak sam ostao uz najmasovniju sportsku priredbu kao promoter - kaže Palfi.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama