PENZIONERI U POŽAREVCU NA MUKAMA: Doplata za ugalj ne može na rate

D. N.

31. 10. 2022. u 12:13

PENZIONERI i invalidi rada u Požarevcu i dalje nisu rešili problem sa isporukom već uplaćenog uglja, jer moraju da ga doplate, ali ne na rate, već jednokratno.

ПЕНЗИОНЕРИ У ПОЖАРЕВЦУ НА МУКАМА: Доплата за угаљ не може на рате

D.N.

Većina od njih 1.600, koliko ih je uplatilo 10 tona po staroj ceni od 4.560 dinara, sada mora da doplati još 4.240 po toni, jer je trenutna cena 8.800. To znači da će hitno morati da obezbede još oko 42.400 dinara, što je mnogima teško ili nikako izvodljivo.

Oni su do sada održali jedan protest, 3. oktobra, dok je drugi, zakazan za danas, odložen, jer su iz EPS-a dobili obećanje da će im ugalj biti isporučen, iako ove godine nije bila predviđena prodaja za široku potrošnju. Ipak, oni su ugalj već platili svojim udruženjima, i to po staroj ceni, nadajući se da će važiti i ove godine.

-Ukoliko penzioneri obave doplatu, videćemo da li će krenuti isporuka. Ukoliko ne krene, ostvarićemo svoju najavu blokade kopa „Drmno“ i tada nijedan kamion sa ugljem neće moći da tamo uđe ili izađe – najavio je Dobrivoje Obradović, predsednik Protestnog odbora.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije