SAD IM UGALJ STIŽE DO UTORKA: Požarevački penzioneri i invalidi rada odložili proteste i blokadu "Drmna"

D. NOVKOVIĆ

27. 10. 2022. u 06:10

POSLE pisanja "Novosti" o najavi požarevačkih penzionera i invalida rada da će 31. oktobra održati drugi protest zbog davno plaćenog i neisporučenog uglja, a onda i blokirati kop "Drmno", iz "Elektroprivrede Srbije" je obećano da isporuka počinje u utorak.

САД ИМ УГАЉ СТИЖЕ ДО УТОРКА: Пожаревачки пензионери и инвалиди рада одложили протесте и блокаду Дрмна

Penzioneri do utorka čekaju davno plaćeni ugalj sa "Drmna", Foto B. Subašić

Kako je za naš list izjavio Dobrivoje Obradović, predsednik Protestnog odbora, novo obećanje dato je na sastanku u Gradskoj upravi, gde su, pored predstavnika penzionera, bili i gradonačelnik Saša Pavlović i ljudi iz EPS i TE-KO Kostolac.

Međutim, iako je ugalj dogovoren po jednoj, ko ga želi moraće da doplati.

- Dogovoreno je da im što pre dostavimo korigovani spisak na kome je bilo 1.600 penzionera, jer su neki, u međuvremenu, uzeli novac nazad i snalaze se sami. Maksimalno može da se naruči do 10 tona, ali uz doplatu, jer neće više važiti prvobitna cena od 4.600 dinara. Još nije određena nova, ali moguće da će iznositi oko 6.900 dinara, bez uračunatog poreza, što znači da sledi doplata ranije uplaćene sume - rekao je Obradović.

Dobrivoje Obradović, Foto D. N.

Penzioneri i invalidi rada protestovali su 3. oktobra, kada im je obećano da će ugalj dobiti narednih dana. Međutim, pošto do toga nije došlo, najavili su protest za 31. oktobar, a, ukoliko bude potrebe, i blokadu kopa "Drmno".

- Nadam se da će ovo novo obećanje biti ispunjeno pa neće biti daljih protesta. Međutim, ako se to ne desi, ne samo da ćemo nastaviti proteste, već ćemo pozvati i sindikate da se pridruže, jer su i njihovi članovi ostali bez uglja - poručio je Obradović.

Uglavnom, protesta neće biti, a da li će ugalj konačno stići znaće se već u utorak.

Potpisi

- NOVI, usmeni sporazum koji smo postigli na sastanku biće stavljen na papir i ozvaničen. Potpisaće ga tri strane - predstavnici EPS, grada Požarevca i Udruženja penzionera Požarevca - rekao je Dobrivoje Obradović.

BONUS VIDEO

BLAGO NA JABLANICI: U selu Pleš otkriven rimski novčić cara Aurelijana iz trećeg veka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!