PROTIV KARCINOMA U BOLJIM USLOVIMA: Onkološki dispanzer čačanske Opšte bolnice renoviran zahvaljujući medicinskom osoblju

V. ILIĆ

20. 10. 2022. u 11:20

ONKOLOŠKI dispanzer Opšte bolnice u Čačku je kompletno renoviran, a celokupno finansiranje i pronalaženje sponzora obezbedile su načelnica Službe dr Dragana Bojović i glavna sestra Zorica Šuluburić.

ПРОТИВ КАРЦИНОМА У БОЉИМ УСЛОВИМА: Онколошки диспанзер чачанске Опште болнице реновиран захваљујући медицинском особљу

Foto V. Ilić

Tokom radova promenjena je namena postojećih prostorija, koje su i kompletno okrečene, a nabavljen je i novi nameštaj, pa je sada sala za hemioterapije jedna od najbolje opremljenih u Srbiji. Na raspolaganju je i ginekološko-onkološka ambulanta, iglene biopsije su postale standard dijagnostike karcinoma dojke, dok je hospitalni deo Bolnice, u kojem su gotovo sve sobe klimatizovane, postao velika podrška.

- Cilj je bio da zgradu napravimo udobnijom za naše pacijente, da bude funkcionalnije za naše osoblje, da lakše sarađujemo i imamo bolju komunikaciju, da pacijenti imaju uslugu laboratorijskog pregleda krvi i ginekološkog pregleda, a nadam se da ćemo uskoro ovde imati i hirurga koji će raditi sa nama. U planu nam je da oformimo kompletan onkološki tim, koji će biti centralizovan, na jednom mestu - objašnjava načelnica dr Dragana Bojović.

Foto V. Ilić

O zalaganju medicinskog osoblja, požrtvovanju i zajedničkoj borbi retko se može javno čuti. A. među njima je i Zorica Šuluburić, glavna sestra u Onkološkoj službi koja već četiri godine požrtvovano radi i diše sa svojim pacijentima.

- Ovde sam život sagledala na jedan drugi način. Saznala sam koje su prave vrednosti, umesto onoga čime se mi bavimo, a ne bi trebalo da se bavimo. Zahvaljujem, naravno, svim kolegama bez čije podrške ne bi bilo ni renoviranja, ni poboljšanja uslova koji su bili baš neadekvatni - ističe Zorica.

Katarina Milićević Barać, dugogodišnja pacijentkinja i predsednica udruženja "Vera" zadovoljna je što prostor u kojem pacijenti čekaju i borave ne liči na klasičnu bolnicu.

- To posebno mnogo znači onkološkim pacijentima, jer eliminiše strah koji je u bolničkim uslovima očekivan. Ja sam ovde već 12 godina i znam sve faze ovog Odeljenja, pa im čestitam na istinskom preobražaju - zaključuje Katarina Milićević Barać.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna