MIHOLJSKI SUSRETI SELA U SEČNJU: Tradicionalno negovanje izvornih i pravih vrednosti

B. Grujić

27. 09. 2022. u 09:13

DRUGI po redu Miholjski susreti sela opštine Sečanj u organizaciji Turističke organizacije, održani su u mestu Jaša Tomić, bogate istorije i kulture.

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У СЕЧЊУ: Традиционално неговање изворних и правих вредности

Foto: S. Mladenovski

 - Uspeli smo da pokažemo sve naše specifičnosti, kroz kulturu, istoriju i tradiciju, prezentujemo vrednosti, rukotvorine starih zanata, domaće radinosti i nezaobilaznu gastronomsku ponudu, uz folklor umetničkih ansambala iz Krajišnika i Sečnja - kaže Miljana Milošević, direktor Turističke organizacije opštine Sečanj, ističući bogatu izložbu udruženja žena, na kojoj su učestvovale gošće iz Plandišta, Nove Crnje i Melenaca i činjenicu da je opština Sečanj, u srednjem Banatu, kraj kontrasta, života naroda različitih običaja, menatliteta, jezika i tradicije. 

Foto: S. Mladenovski

Uz sadržajan kulturno umetnički program i izložbu domaćih proizvoda, vredne žene iz sela Krajišnik bile su svojevrsna atrakcija, jer su na licu mesta, mesile i pekle domaće krofne.

Foto: S. Mladenovski

Za najmlađe je organizovana dečija predstava i radionica na otvorenom, sa velikim brojem mališana, a brojni posetioci mogli su da vide izložbu 80 fotografija sa Foto safarija Jaša Tomić 2022.

Foto: S. Mladenovski

 - Osnovni cilj ove manifestacije, da se osnaži i unapredi život na selu, je svakako ostvaren, lepo smo se družili i ugostili naše prijatelje iz drugih sela u Banatu, a mi tradicionalno negujemo izvorne i prave vrednosti - istakao je Nebojša Meljanac, predsednik opštine Sečanj, koji je u društvu načelnika Srednjobanatskog okruga, Predraga  Rađenovića obišao sve štandove i srdačno pozdravio učesnike.

BONUS VIDEO:

MEĐUNARODNO TAKMIČENjE U KRALjEVU: Na 24. Spiner kupu čak 200 maketa i 50 takmičara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna