TRADICIONALNO PRIJATELJSTVO SRBIJE I EGIPTA: Palma vodi u Egipat zdravstvene radnike, privrednike, poljoprivrednike, sveštenike

Novosti online

22. 09. 2022. u 17:00

OD 25.09. do 02. 10. ove godine u Šarm El Šeiku, u Južnom Sinaju u Egiptu boraviće 144 člana delegacija iz Srbije na čelu sa Draganom Markovićem Palmom.

ТРАДИЦИОНАЛНО ПРИЈАТЕЉСТВО СРБИЈЕ И ЕГИПТА: Палма води у Египат здравствене раднике, привреднике, пољопривреднике, свештенике

Foto: Novosti

Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine, a ceo trošak snose donatori. U delegaciji su zdravstveni radnici iz 25 zdravstvenih ustanova širom Srbije, privrednici, poljoprivrednici, sveštenici Srpske pravoslavne crkve, političari i novinari.

- Ovo je šesti put kako vodimo delegacije od 140 do 160 ljudi u Egipat. Do sada smo uvek išli u Hurgadu u regiji Crveno more, a sada prvi put idemo u Šarm El Šeik u regiju Južni Sinaj i to na poziv guvernera Južnog Sinaja Haleta Fude, koji nas je pozvao još u januaru, a mi smo već u februaru odgovorili da će delegacija doći septembra ili oktobra. I ovo putovanje kao i sva do sada platili su donatori, a ovaj put najveći donator je iz Beograda, a ja želim da se zahvalim svim donatorima bez kojih ovakva putovanja ne bi bila moguća. Najbrojniji u delegaciji su zdravstveni radnici iz 25 zdravstvenih ustanova širom Srbije, a radi se o ljudima koji su spasili mnogo života ne samo za vreme korone, nego to svakodnevno rade. Na put ide veliki broj zdravstvenih radnika iz Beograda, jer sa njima imamo odličnu saradnju i za pacijente iz Jagodine su uvek vrata otvorena u svim zdravstvenim ustanovama u Beogradu. Rezultat naših putovanja je dovođenje velikog broja investitora zahvaljujući kojima Jagodina ima danas veći izvoz od uvoza i zaposlen je veliki broj radnika u tim fabrikama, koje su došle u Jagodinu nakon naših putovanja. Na ovo putovanje vodimo i poljoprivrednike zato što je Egipat zemlja koja uvozi veliki broj poljoprivrednih proizvoda i naš cilj je da se što više naših poljoprivrednih proizvoda izvozi u Egipat. Na put idu i sveštetnici Srpske pravoslavne crkve koji će posetiti Koptsku pravoslavnu crkvu u Šarm El Šeiku, a političko – privredni deo će imati više sastanaka - rekao je Marković i naglasio da je cilj i ovog putovanja da se tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Egipta pretvori u što veću ekonomsku saradnju.

Delegaciju čine zdravstveni radnici iz Kliničkog centra Srbije, GAK “Narodni front”, Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, Kliničko bolničkog centra “Dragiša Mišović”, Univerzitetske klinike u Tiršovoj, Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta, Instituta za onkologiju, Instituta za ortopediju “Banjica”, Kliničkog centra Vojvodine, Kliničkog centra Kragujevac, Kliničkog centra Niš, Opštih bolnica u Jagodini, Kruševcu, Kraljevu, Paraćinu, Ćupriji, Domova zdravlja Čukarica, Jagodina, Paraćin, Ćuprija, sveštenici Srpske pravoslavne crkve namesništva Beličkog, poljoprivrednici, privrednici, političari i novinari više srpskih redakcija.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i deo putnika za Egipat, kao i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Jagodine i narodni poslanik Nikola Radosavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti