VEŽBA ČUVARA NEBA Obuka na borbenim helikopterima u 98. vazduhoplovnoj brigadi

G. ĆIROVIĆ

16. 09. 2022. u 10:28

Na vojnom aerodromu „Morava“ u Lađevcima, kao i u širem području obližnjeg Kraljeva, u toku je redovna letačka obuka na borbenim helikopterima koji se nalaze u naoružanju 98. vazduhoplovne brigade, saopštila je Vojska Srbije.

ВЕЖБА ЧУВАРА НЕБА Обука на борбеним хеликоптерима у 98. ваздухопловној бригади

G.Šljivić

Ova obuka izvodi se na helikopterima Mi-35 i „gama“ i deo je planskog osposobljavanja koje se realizuje tokom cele godine radi održavanja i podizanja nivoa osposobljenosti letačkih posada za izvršavanje namenskih zadataka i borbenu upotrebu helikoptera.

G.Šljivić

Helikopteri Mi-35

U ovom periodu, dodaje se u saopštenju, težište je na realizaciji trenažnih grupnih letova u niskim zonama, u povoljnim i složenim meteorološkim uslovima, kao i na uvežbavanju poletanja i sletanja na teško pristupačnim i neobeleženim terenima. U nastavku pilote očekuje borbena obuka, čiji će jedan od glavnih segmenata biti realizacija bojevih gađanja po ciljevima na zemlji.

G.Šljivić

Helikopter Mi-35

Borbeni helikopteri Mi-35 i „gama“ nalaze se u naoružanju 714. protivoklopne helikopterske eskadrile i namenjeni su za vazduhoplovnu vatrenu podršku snagama Kopnene vojske u toku izvođenja odbrambenih i napadnih operacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)